Impact maken met Amsterdam Economic Board

Wat levert jullie werk nou concreet op? Die vraag horen we bij Amsterdam Economic Board regelmatig. Onze Impact terugblik 2016-2023 geeft inzicht in de belangrijkste bewegingen die we in de afgelopen acht jaar in gang hebben gezet.

We kijken terug naar heel tastbare resultaten. Zoals de 10-15% energiebesparing voor dataservers, door het instellen van de ecomodus – een resultaat van ons initiatief LEAP. De 35.000 mensen die in aanraking zijn gekomen met de techsector, dankzij ons programma TechConnect. Of de 160 ton textielafval die we hebben bespaard door alle activiteiten vanuit ons initiatief Green Deal Circulair Textiel.

Niet alles wat we doen is in aantallen of hoeveelheden uit te drukken. Wij zetten bewegingen in gang. We maken mensen in ons brede netwerk bewust van het belang van schone mobiliteit, skillsgericht werken, de preventie van ziekte met hulp van data, verantwoorde digitalisering en het duurzaam gebruik van grondstoffen en energie. Die bewustwording leidt vaak tot nieuwe samenwerkingen die de benodigde actie in gang zetten. Dáár gaat het uiteindelijk om. Het is mensenwerk.

Werken aan maatschappelijke uitdagingen

Amsterdam Economic Board is opgericht in 2010, maar de Impact terugblik kijkt terug tot 2016. Toen is de omslag ingezet naar het werken aan maatschappelijke uitdagingen en transitieopgaven op circulaire economie, digitaal, mobiliteit, gezondheid en talent. In 2019 kwam energie daarbij. Ook de impact van ons programma Amsterdam Smart City komt aan bod in de publicatie.

Impact met het netwerk

Kunnen wij de gemaakte impact helemaal alleen claimen? Onmogelijk. Amsterdam Economic Board zet de nodige structurele veranderingen in gang, samen met een breed netwerk. De leden van onze Board, onze 135 Network Councilleden en vele samenwerkingspartners. Alle resultaten bereiken wij gezamenlijk. Met ons netwerk hebben wij een solide basis gelegd, waarop wij de komende jaren verder bouwen. Samen zijn we op weg naar de slimme, groene en gezonde Metropool van Morgen.

Sluit aan bij ons netwerk

Amsterdam Economic Board werkt samen met besluitvormers, innovatiemanagers en changemakers uit het bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden aan een slimme, groene en gezonde regio. Wil jij impact maken en innovatieve projecten verder brengen, samen met andere koplopers uit de regio?

Bekijk de mogelijkheden om je aan te sluiten met jouw organisatie en doe mee!

6 december 2023

Meer weten over

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten