TechConnect

TechConnect is het IT-talentprogramma van Amsterdam Economic Board dat vanaf 2018 meerdere succesvolle initiatieven heeft voortgebracht om in vier jaar tijd 50.000 mensen uit ondervertegenwoordigde groepen te activeren naar studies en banen in IT.

Wat is er bereikt?

Via initiatieven als Techgrounds en TechMeUp zijn tienduizenden mensen uit ondervertegenwoordigde groepen (vrouwen, 50-plussers, mensen van diverse culturele achtergrond) opgeleid tot programmeur, data-analist, growth hacker, UX-ontwerper of tech-beheerder. En via MKB Digital Workspace hebben studenten honderden ondernemers geholpen met digitaliseringsvraagstukken, zodat zij efficiënter kunnen werken, groeien en/of kosten besparen.

Samen met tientallen bedrijven, onderwijsinstellingen en overheidsorganisaties in de Metropool Amsterdam is zo gewerkt aan het terugdringen van de tekorten op IT-arbeidsmarkt, het activeren van verborgen talent en het vergroten van diversiteit en inclusie in de tech-sector. Samen is er verandering gebracht in de levens van mensen én de techwereld.

Hoe verder?

Begin 2023 wordt TechConnect als programma en incubator ontmanteld. In de loop van dat jaar presenteert TechConnect haar impact in cijfers en in de vorm van een blauwdruk. Andere regio’s, sectoren en landen kunnen deze toepassen op gelijkende problematieken.

Neem contact op

Amsterdam Economic Board logo

Delen

Nieuws

Schrijf je in voor de Board Update

Ontvang 8x per jaar nieuws en events uit de Metropool Amsterdam. En bekijk eerdere edities.

Get your news and events about the Amsterdam region. Check previous editions. Our newsletter is in Dutch.

Hiermee ga je akkoord met ons privacybeleid.

Click to agree to our privacy statement.