TechConnect

TechConnect is het IT-talentprogramma van Amsterdam Economic Board dat vanaf 2018 meerdere succesvolle initiatieven heeft voortgebracht om in vier jaar tijd 50.000 mensen uit ondervertegenwoordigde groepen te activeren naar studies en banen in IT.

Wat is er bereikt?

Via initiatieven als Techgrounds en TechMeUp zijn tienduizenden mensen uit ondervertegenwoordigde groepen (vrouwen, 50-plussers, mensen van diverse culturele achtergrond) opgeleid tot programmeur, data-analist, growth hacker, UX-ontwerper of tech-beheerder. En via MKB Digital Workspace hebben studenten honderden ondernemers geholpen met digitaliseringsvraagstukken, zodat zij efficiënter kunnen werken, groeien en/of kosten besparen.

Samen met tientallen bedrijven, onderwijsinstellingen en overheidsorganisaties in de Metropool Amsterdam is zo gewerkt aan het terugdringen van de tekorten op IT-arbeidsmarkt, het activeren van verborgen talent en het vergroten van diversiteit en inclusie in de tech-sector. Samen is er verandering gebracht in de levens van mensen én de techwereld.

Hoe verder?

Begin 2023 wordt TechConnect als programma en incubator ontmanteld. In de loop van dat jaar presenteert TechConnect haar impact in cijfers en in de vorm van een blauwdruk. Andere regio’s, sectoren en landen kunnen deze toepassen op gelijkende problematieken.

Contactpersonen

Viktor-Bos-TechConnect-150x150

Programmadirecteur
TechConnect

Communicatieadviseur / Persvoorlichter
Amsterdam Economic Board / TechConnect

Programmadirecteur / Private Lead TechConnect

Delen

Nieuws

Schrijf je in voor de Board Update

Ontvang maandelijks actueel nieuws en aankomende events. Bekijk hier wat je kunt verwachten.

Receive current news and upcoming events every month. Check out what to expect here. Please note that our newsletter is in Dutch.

Door op aanmelden te drukken ga je akkoord met de privacyverklaring.

By submitting this form you agree to the privacy statement.