TechConnect

TechConnect, hét IT-talentprogramma van Amsterdam Economic Board, had bij de start in 2018 de ambitie in vier jaar tijd minstens 50.000 mensen uit ondervertegenwoordigde groepen te activeren naar studies en banen in IT. Elk van de initiatieven, van TekkieWorden en PathWays tot het TechMeUp fonds en Teach4Amsterdam, pakt een van de obstakels aan die in een uitvoerige analyse aan het licht kwamen. Het laagdrempeliger maken van het starten van een loopbaan in tech heeft onze bijzondere focus.

Voor wie is TechConnect?

TechConnect is er voor ondervertegenwoordigde groepen waarvoor het moeilijk is de arbeidsmarkt te betreden. Tientallen bedrijven, onderwijsinstellingen en overheidsorganisaties in de Amsterdamse metropool doen mee met dit programma.

Waarom dit programma?

Het doel van TechConnect is te zorgen dat iedereen gelijke kansen heeft op de tech-arbeidsmarkt. En tech-opleidingen en -banen toegankelijk te maken voor iedereen. Zo zorgt TechConnect ervoor dat er een oplossing komt voor de tekorten op de tech-arbeidsmarkt en dat onbenut potentieel een kans krijgt. Daarmee draagt TechConnect bij aan de slimme metropool van de toekomst.

Wat doen we?

Wij leiden duizenden vrouwen, mensen uit sociaal kansarmere wijken en mkb’ers van eigen bodem op tot programmeur, data-analist, growth hacker, UX-ontwerper of tech-beheerder. Hiermee dragen wij bij aan het vergroten van de diversiteit in de sector en aan een inclusieve arbeidsmarkt van tech-banen, in de regio.

Resultaten 2021

Voor diverse doelgroepen is een op maat gemaakt programma gebouwd. Met name TechGrounds is zo succesvol dat het landelijk wordt uitgerold.

2021 stond in het teken van verdere uitrol van bestaande initiatieven en eerste opschaling. Eind 2021 heeft TechConnect ongeveer 30.000 mensen begeleid naar een opleiding of werk in de IT. Hiermee loopt het programma voor op haar planning.

Activiteiten 2022

TechConnect gaat in 2022 haar laatste ‘levensjaar’ in. De ontwikkelde startups TekkieWorden, TechGrounds en TechMeUp, die ondervertegenwoordigde groepen verbinden aan de vraag op de arbeidsmarkt, zijn inmiddels aan het opschalen om het einddoel van 50.000 activaties naar tech te bereiken. Dit is ook het jaar waarin TechConnect als programma en incubator wordt ontmanteld. Eind 2022 moeten de startups op eigen kracht verder kunnen, zodat later nóg meer verborgen talent de route naar IT vindt.

Uitnodiging tot samenwerking

Wil je als partner betrokken zijn bij een van onze startups en eraan bijdragen dat meer talent de weg naar tech neemt? Lees meer over TechConnect of neem contact op met programmadirecteur Viktor Bos.

Samenwerkingspartners

Amsterdam Economic BoardBooking.comCA-ICTRabobankTomTom

Contactpersonen

Viktor-Bos-TechConnect-150x150

Programmadirecteur
TechConnect

Communicatieadviseur / Persvoorlichter
Amsterdam Economic Board / TechConnect

Programmadirecteur / Private Lead TechConnect

Delen

Nieuws

  • In de A’DAM Toren kwamen 70 koplopers uit de Metropool Amsterdam samen tijdens ...
    Lees verder
  • Van slimme kledingreparatie tot waterstof en van het liefdesverhaal van natuur en technologie ...
    Lees verder
  • In de Metropool Amsterdam zijn inmiddels zo’n 107 talentinitiatieven rondom techniek. En dus ...
    Lees verder
Lees meer artikelen

Schrijf je in voor de Board Update

Ontvang maandelijks actueel nieuws en aankomende events. Bekijk hier wat je kunt verwachten.

Receive current news and upcoming events every month. Check out what to expect here. Please note that our newsletter is in Dutch.

Door op aanmelden te drukken ga je akkoord met de privacyverklaring.

By submitting this form you agree to the privacy statement.