Smart Health Amsterdam

Slimme toepassingen van kunstmatige intelligentie (AI) en data sciences dragen bij aan een gezondere wereld en betere medische zorg. Daarom bouwen we met Smart Health Amsterdam aan een sterk netwerk dat de Life Sciences & Health-sector verbindt met data sciences en AI.

Met dat netwerk bundelen we de kracht van gezondheid, innovatie, AI en data. Samen werken we aan een slimme en gezondere toekomst voor de Metropool Amsterdam.

Lees meer over Smart Health Amsterdam in de nieuwsberichten.

Wat is Smart Health Amsterdam?

Smart Health Amsterdam is hét netwerk voor data en AI-gebaseerde innovatie in de Life Sciences & Health-sector binnen de Amsterdamse regio. Amsterdam Economic Board heeft het platform in 2019 opgezet met de gemeente Amsterdam. Inmiddels is de samenwerking tussen 13 partners uitgegroeid tot een uniek regionaal ecosysteem met meer dan 1.400 community members, die hun krachten bundelen op het gebied van innovaties in de zorg.

Resultaten met Smart Health Amsterdam

  • Het team van Smart Health Amsterdam heeft een krachtig ecosysteem gebouwd voor spelers op het snijvlak van gezondheid en data/AI. Hiermee kan de regio zich duidelijk profileren, relevante spelers weten elkaar te vinden en gaan nieuwe samenwerkingen aan voor innovaties.
  • Van 2019 tot 2023 heeft Amsterdam Economic Board jaarlijks zo’n 20 events georganiseerd (in totaal circa 75 eigen events in 4 jaar).
  • Het initiatief was partner in meer dan 30 events met bijdrage op inhoud, onderwerpen en sprekers aandragen en content delen waaronder TNW en WSAI. Ook hebben wij gelegenheids-events geïnitieerd, zoals de Digital Health Meeting en het LSH Science & Innovation diner i.s.m. Amsterdam Science Park.
  • Diverse ecosysteemversterkende initiatieven aangejaagd, zoals Hacking Health Amsterdam, Health Innovation School en de Zorgambassade.

Download de pfd met meer resultaten.