Smart Health Amsterdam

Slimme toepassingen van kunstmatige intelligentie (AI) en data sciences dragen bij aan een gezondere wereld en betere medische zorg. Daarom bouwen we aan een sterk netwerk dat de Life Sciences & Health-sector verbindt met data sciences en AI. Met dat netwerk bundelen we in Smart Health Amsterdam de kracht van gezondheid, innovatie, AI en data. Samen werken we aan een slimme en gezondere toekomst voor de Metropool Amsterdam.

Wat is Smart Health Amsterdam?

Smart Health Amsterdam is hét netwerk voor data en AI-gebaseerde innovatie in de Life Sciences & Health-sector binnen de metropoolregio. Amsterdam Economic Board heeft het platform in 2019 opgezet met de gemeente Amsterdam. Inmiddels is de samenwerking tussen 13 partners uitgegroeid tot een uniek regionaal ecosysteem met meer dan 1100 community members, die hun krachten bundelen op het gebied van innovaties in de zorg.

Sluit je aan bij de community van Smart Health Amsterdam, en maak een account aan op het platform. Je kunt dan ook zelf nieuws en events plaatsen.

Wat doet Smart Health Amsterdam?

Wij brengen zorginstellingen, de academische wereld, het bedrijfsleven (van start-ups tot big pharma) en relevante beleidsmakers samen rond datagedreven innovatie in de zorg. Hiervoor organiseren we jaarlijks ruim 30 events. Het succesvolle platform onderstreept de onderscheidende positie van Amsterdam als hub voor de Life Sciences & Health sector, met goede faciliteiten om samen te werken met kennisinstellingen, overheden en bedrijven.

Eind 2022 krijgt het Smart Health Amsterdam programma een nieuwe vorm. In 2022 inventariseren we wensen en ideeën van de partners voor de toekomst. 

Wil je meedenken over de toekomst van Smart Health Amsterdam? Lead Gezondheid Gerty Holla gaat graag met je in gesprek.  

Hier werken we aan in 2022

 • We bouwen continu verder aan Smart Health Amsterdam als sterk merk, programma en florerend ecosysteem.
 • Inrichten van één portaal voor de Metropool Amsterdam voor alle vragen op het gebied van Life Sciences & Health. Zoals over samenwerking bij onderzoek. Dat doen we door alle spelers in kaart te brengen die samenkomen binnen AI, gezondheid en innovatie.
 • Ondersteuning van Hacking Health Amsterdam en de Health Innovation School.
 • Halverwege 2022 leveren we een Plan van Aanpak op voor de voortzetting van het programma.
 • Daarnaast organiseren we events, zoals:

Dit hebben we bereikt in 2021

Het platform Smart Health Amsterdam hebben we uitgebouwd, samen met de gemeente Amsterdam. Meer dan 1100 community-leden en vele organisaties vinden elkaar hier. Samen vertegenwoordigen zij bijna de complete Life Sciences & Health (LSH) sector. Dit vormt de basis voor meer samenwerking en een gezamenlijke branding strategie tussen de alle regionale LSH innovatiedistricten, en voor concrete samenwerking tussen de leden onderling. Online en tijdens meer dan 30 events biedt het platform leden inspiratie en interessante best practices. Smart Health Amsterdam was finalist van de Global InnoVision Ecosystem Awards.

Uitnodiging tot samenwerking

Wil je aansluiten bij Smart Health Amsterdam? Wil je de events bijwonen of je aanmelden als spreker? Heb je een voorstel, idee of vraagstuk? Meld je aan op smarthealthamsterdam.com of neem contact op met een van de mensen op deze pagina.

Neem contact op

 • Gerty Holla | Amsterdam Economic Board

  Gerty Holla

  Lead Gezondheid

  Amsterdam Economic Board

 • Yvonne Roos

  Communicatie Strategie & Stakeholders Smart Health Amsterdam

  Amsterdam Economic Board

Delen