Amsterdamse partners zetten in op Life Sciences & Health en AI

CWI, OLVG, Hogeschool van Amsterdam, AMS Institute en Amsterdam health & technology institute (ahti) hebben in het bijzijn van de wethouder Economische Zaken Victor Everhardt een Memorandum of Understanding van Smart Health Amsterdam getekend. Dit was een vervolg op de eerdere ondertekening op 25 september jongstleden. Met deze ondertekening zetten de vijf partners zich samen met de Amsterdam Economic Board, Amsterdam UMC, Sanquin, VUmc, Gemeente Amsterdam, NKI/Anthoni van Leeuwenhoek en UvA in om de samenwerking binnen het Life Sciences Cluster in de regio Amsterdam te versterken en de uitstekende uitgangspositie op het gebied van Artificial Intelligence & data uit te bouwen.

De Metropoolregio Amsterdam heeft alles in huis om uit te groeien tot de Europese Life Sciences & Health hub.  In de Amsterdam regio zijn al 300 bedrijven binnen de Life Sciences & Health sector en dit aantal groeit, ook door de komst van het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) en de Brexit. Amsterdam heeft topinstituten zoals de ziekenhuizen van het Amsterdam UMC, OLVG en het NKI/Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis. Daarnaast heeft Amsterdam een uitstekende uitgangspositie op het gebied van Data Sciences en Artificiële Intelligence (AI) met het onderzoek en onderwijs van de UvA, HvA en de VU. In de bundeling van deze twee onderscheidende Amsterdamse krachten – LSH en Data Sciences/AI – gaat een enorme (groei-) potentie schuil. En Amsterdam heeft een sterk vestigingsklimaat voor internationale bedrijven door de goede internationale bereikbaarheid, onder andere door Schiphol, door beschikbaarheid van talent, een hoge internetsnelheid, door focus op start-ups en innovatie en door een goed leefklimaat.

Maar met de internationale concurrentie komt zo’n hub er niet vanzelf. Daarom werken bovenstaande organisaties samen aan een onderscheidende propositie van de regio Amsterdam binnen Nederland, een versterking van het innovatie- en vestigingsklimaat voor Life Sciences & Health-bedrijven en het aantrekken, opleiden en behouden van talent.

Over Smart Health Amsterdam

Smart Health Amsterdam is het platform dat innovatie in life sciences door toepassing van AI en data bevordert en versnelt door alle relevante partijen met elkaar te verbinden. Het maakt gebruik van de uitstekende uitgangspositie van de Amsterdamse regio voor samenwerking binnen de life sciences en health community en fungeert als een centraal contactpunt. Smart Health Amsterdam is gelanceerd door de Amsterdam Economic Board, de Gemeente Amsterdam en Amsterdam & Partners. Meer weten? ga naar:  www.smarthealthamsterdam.com

Wil jij voortaan ons belangrijkste nieuws in je mailbox ontvangen? Meld je dan hier aan voor onze maandelijkse Board Update.

29 november 2019

Meer weten over

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten