Hacking Health Amsterdam

Hacking Health Amsterdam: van slimme ideeën naar échte zorg- en welzijnsoplossingen

Op initiatief van de​ ​Amsterdam Economic Board​,​ ​SIGRA​, ​Amsterdam UMC​, ​HVO Querido ​en ​ ​FRIZ!​ &​ ​Gloedmakers, vond in April 2019 de allereerste Hacking Health Amsterdam plaats.  De hackathon draagt bij aan het in de metropoolregio Amsterdam breed gestelde doel dat alle inwoners er in 2025 twee gezonde levensjaren bij hebben. Een doelstelling die alleen haalbaar is door de gezondheid en zorg in metropoolregio Amsterdam te verbeteren. Onder andere door in te zetten op preventie, aansluiting tussen hulpvraag en zorgaanbod, disruptieve oplossingen van creatieve denkers en het implementeren en gebruiken van technologie en data binnen de zorg.

Nog nergens eerder in Nederland heeft de Health Hackathon zo veel verschillende partijen in zorg en welzijn rondom de burger bij elkaar gebracht. Hierdoor ontstond er een unieke gelegenheid om samenwerkingen aan te gaan die de grenzen tussen verschillende partijen rondom de burger doen vervagen. Patiënten, zorg- en welzijnsprofessionals, designers, programmeurs en ondernemers werkten in één weekend samen aan de prachtige doelstelling ‘gezonde en gelukkige Amsterdammers’.

Jury

 • Nico van Meeteren, (voorzitter) CEO Topsector Life Sciences & Health, professor Universiteit van Maastricht.
 • Erik Groot Kormelink, Clientbelang Amsterdam
 • Carola Verschoor, Business Innovator – Corporate Director Innovation and Digital Service – Royal Haskoning DHV
 • Bas van Nispen, Ondernemer – ‘digitale zorginstelling’ Ksyos
 • Bianca Buurman, Hoogleraar Acute ouderenzorg en initiatiefnemer van het Buurtziekenhuis (Amsterdam UMC)

Winnaars 2019

Wonderzorg, een digitaal platform voor het stroomlijnen van de wondzorg in Nederland, is winnaar van Hacking Health Amsterdam in de categorie Best Innovation. Winnaar in de categorie Best Data Driven was CurAmore, een initiatief om de administratiedruk in ziekenhuizen tegen te gaan. De derde winnaar was Brave Heart. Dit is een project dat terugval moet tegengaan in revalidatietrajecten na een hartinfarct. De jury, onder voorzitterschap van Nico van Meeteren, ceo van de Topsector Life Sciences & Health, koos de winnaars uit 27 projecten. De hackaton had 150 deelnemers, onder meer uit de ziekenhuiszorg, de vvt-sector en de ggz.

Media aandacht

Bijgaand een overzicht van de media aandacht die het event kreeg.

Lees hier het Artikel in Zorgvisie of hier het artikel in de nieuwsbrief van APH.

Over Hacking Health Amsterdam

Hacking Health Amsterdam is een onderdeel van Dutch Hacking Health. Op initiatief van de Amsterdam Economic Board, SIGRA, Gloedmakers en FRIZ!, vond het in 2019 voor het eerst ook in Amsterdam plaats. Hacking Health Amsterdam is een hackathon waarin ongewone teams werken aan buitengewone oplossingen voor het verbeteren van de zorg en gezondheid in de Metropoolregio Amsterdam. Tijdens ons evenement staan niet de patiënt en zijn ziekte centraal, maar de bewoner en zijn gezondheid. Uniek aan Hacking Health Amsterdam is de betrokkenheid van een groot aantal zorg- en welzijnspartners. Van dak- en thuislozenopvang tot academisch ziekenhuis, van GGZ tot thuiszorg; alle relevante partijen rondom de bewoners van onze regio zijn erbij.

Samenwerkingspartners

Neem contact op

 • Gerty Holla | Amsterdam Economic Board

  Gerty Holla

  Lead Gezondheid

  Amsterdam Economic Board

 • Yvonne Roos

  Communicatie Strategie & Stakeholders Smart Health Amsterdam

  Amsterdam Economic Board

Delen