Hacking Health Amsterdam

Op initiatief van Amsterdam Economic Board, Sigra, Amsterdam UMC, HVO Querido en FRIZ! & Gloedmakers, vond in april 2019 de allereerste Hacking Health Amsterdam plaats. In de hackathon werken ongewone teams aan buitengewone oplossingen voor zorg en gezondheid in de Metropool Amsterdam.

Die doelstelling is alleen haalbaar door de gezondheid en zorg in de regio te verbeteren. Onder andere door in te zetten op preventie, aansluiting tussen hulpvraag en zorgaanbod, disruptieve oplossingen van creatieve denkers en door het implementeren en gebruiken van technologie en data binnen de zorg.

Tijdens Hacking Health Amsterdam staan niet de patiënten en hun ziekte centraal, maar bewoners en hun gezondheid. Uniek aan Hacking Health Amsterdam is de betrokkenheid van een groot aantal zorg- en welzijnspartners. Van dak- en thuislozenopvang tot academisch ziekenhuis, van GGZ tot thuiszorg; alle relevante partijen rondom de bewoners van onze regio zijn erbij.

Resultaten met Hacking Health Amsterdam

Nog nergens eerder in Nederland heeft de Health Hackathon zo veel verschillende partijen in zorg en welzijn rondom de burger bij elkaar gebracht. Hierdoor ontstond er een unieke gelegenheid om samenwerkingen aan te gaan die de grenzen tussen verschillende partijen rondom de burger doen vervagen. Patiënten, zorg- en welzijnsprofessionals, designers, programmeurs en ondernemers werkten in één weekend samen aan de prachtige doelstelling ‘gezonde en gelukkige Amsterdammers’.

Bekijk ook eerdere edities van de hackathon.