OLVG sluit zich aan bij Smart Health Amsterdam en lanceert Corona Check

Maurice van den Bosch, CEO van het OLVG, heeft namens het OLVG het memorandum of understanding (MOU) ondertekend.

Het memorandum is een beginselverklaring waarin wordt verklaard dat er wordt samengewerkt om de economische en wetenschappelijke kansen binnen de regio Amsterdam optimaal te benutten op het gebied van life sciences, gezondheid, data science en kunstmatige intelligentie (AI). Smart Health Amsterdam is van mening dat samenwerken en het bouwen van één uniforme propositie en één centraal contact essentieel is voor het versterken van het LSH-ecosysteem, het verbeteren van publiekprivate partnerschappen en het stimuleren van innovatie.

Lees hier meer over het memorandum en hoe je partner kunt worden.

OLVG en Luscii lanceren de app “corona check”

De OLVG corona check is een app die is ontworpen om zorgverleners te helpen bij het op afstand monitoren van Amsterdammers, die gezondheidsklachten ervaren die kunnen worden veroorzaakt door het coronavirus. Met de gratis app, ontwikkeld met het in Amsterdam gevestigde bedrijf Luscii, kunnen gebruikers hun symptomen invoeren, die vervolgens worden beoordeeld door een medisch team.

Lees meer over dit geweldige initiatief.

Smart Health Amsterdam (SHA)

SHA is opgericht door de gemeente Amsterdam, de Amsterdam Economic Board en amsterdam & partners om een ​​sterk netwerk te bieden voor data- en AI-gestuurde innovatie in de Amsterdamse life sciences en health sector. SHA verbindt alle data- en AI-gerelateerde spelers, instellingen, innovators, wetenschappers, medici, investeerders en andere knappe koppen van Amsterdam.

Samen met onze partners streven we ernaar om gezondheidsinitiatieven onder de aandacht te brengen moedigen we de verbinding tussen gezondheidsinnovators binnen de regio Amsterdam aan. Ook fungeren we als aanspreekpunt. Word hier lid van onze community.

25 maart 2020

Meer weten over

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten