Fusie geeft impuls aan verantwoorde AI

De samenvoeging van ons initiatief Smart Health Amsterdam met Amsterdam AI werd 31 mei 2023 een feit! Alle partners en samenwerkende organisaties hebben de fusie gevierd in de burgemeesterswoning in de hoofdstad.

De Amsterdamse locoburgemeester van Economische Zaken Sofyan Mbarki, bestuursvoorzitter van Amsterdam AI Geert ten Dam, en directeur-bestuurder van Amsterdam Economic Board Nina Tellegen, waren present voor de officiële bekrachtiging van deze mijlpaal. Met een druk op de knop startte een door AI gegenereerde ‘rhyme’.

Sofyan Mbarki: “Amsterdam heeft een lange geschiedenis in het ontwikkelen van baanbrekende innovatieve technologieën. Wij geloven dat door het bundelen van de krachten van Smart Health Amsterdam en Amsterdam AI, burgers en de samenleving als geheel aanzienlijk gaan profiteren van de uitkomst van toekomstige, verantwoorde en levensveranderende gezondheidsoplossingen.”

Lees verder onder de foto’s (of bekijk meer foto’s van Sanne Couprie)

In een recent interview over de fusie liet Geert ten Dam al weten deze toe te juichen. “AI wordt steeds belangrijker voor het verbeteren van de gezondheidszorg en een krachtenbundeling was de volgende logische stap voor Smart Health Amsterdam en Amsterdam AI. De ontwikkelingen binnen AI gaan snel en die kunnen we alleen samen bijhouden. Onze kracht is de integrale aanpak om tot verantwoorde AI te komen, en dat is wat we in Amsterdam en binnen de Amsterdam AI coalitie beoefenen.” Lees het volledige interview met Geert ten Dam.

Smart Health Amsterdam is in 2019 geïnitieerd door de gemeente Amsterdam en Amsterdam Economic Board. “Sindsdien hebben we talloze samenwerkingsverbanden en evenementen ondersteund en geweldige resultaten geboekt in het verbinden van academici en onderzoekers met het bedrijfsleven. Het netwerk is uitgegroeid tot meer dan 1.400 actieve leden. In onze missie om social impact initiatieven te initiëren en te laten groeien, is het nu een mooi moment om Smart Health Amsterdam organisch op te laten gaan in de organisatie van Amsterdam AI, en samen te bouwen aan een sterk regionaal ecosysteem voor Life Sciences & Health”, zegt Nina Tellegen, directeur-bestuurder van Amsterdam Economic Board.

Amsterdam AI is een coalitie van overheids-, academische, medische en onderzoeksorganisaties die tot doel heeft ethisch verantwoorde AI te ontwikkelen en in te zetten. Gezondheidszorg is een van de drie aandachtsgebieden.

We kijken uit naar deze samenwerking en zijn benieuwd wat de toekomst zal brengen!

31 mei 2023

Meer weten over

Neem contact op

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten