Gerty Holla | Amsterdam Economic Board

Gerty Holla

Lead Gezondheid

Amsterdam Economic Board

Focus: Gezondheid, Preventie, Data & AI, Innovatie, Startups

Gerty Holla werkt met partners uit de regio aan nieuwe inzichten in gezondheid en zorg. Gezamenlijk helpen zij inwoners van de Metropool Amsterdam (en daarbuiten). Door ziekte te voorkomen, te zorgen dat mensen zo lang mogelijk gezond blijven en door verschillen in gezondheid en levensverwachting te verkleinen. Preventie, startups en gezondheidsdata kunnen hieraan een belangrijke bijdrage leveren. Net als het versterken van het Life Sciences & Health Ecosysteem en het aanjagen van publiek-private samenwerkingen. Bijvoorbeeld op het gebied van preventie, startup-financiering, en de initiatieven Health Data Space Amsterdam en Smart Health Amsterdam (inmiddels onderdeel van Amsterdam AI).

Gerty heeft als investment manager Life Sciences & Health bij diverse investeringsfondsen gewerkt, o.a. bij de ROM InnovationQuarter en bij BioPartner Startup Ventures. Ook heeft zij gewerkt voor de Adviesraad voor Wetenschap, Technologie en Innovatie (AWTI) en Amsterdam Science Park. Zij is commissielid voor de LSH Take Off en Faculty of Impact programma’s van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en mentor bij de Ace Incubator.

“Gezondheid heeft een enorme impact op individu en maatschappij. Door slimme inzet van nieuwe technologieën en innovatieve samenwerkingen kunnen we de grote uitdagingen aanpakken die op gezondheidsterrein op ons afkomen. Zowel in preventie & lifestyle, als medische zorg, diagnostica en de ontwikkeling van geneesmiddelen.”

Schrijf je in voor de Board Update

Ontvang 8x per jaar nieuws en events uit de Metropool Amsterdam. En bekijk eerdere edities.

Get your news and events about the Amsterdam region. Check previous editions. Our newsletter is in Dutch.

Hiermee ga je akkoord met ons privacybeleid.

Click to agree to our privacy statement.