Gezondheidsinnovatie Ecosysteem Amsterdam

Datawetenschappen en AI-technologie hebben binnen de gezondheidszorg een steeds grotere impact op de mogelijkheden om langer gezond te kunnen leven. Daarom brengen wij alle partijen in kaart, die binnen dit innovatieve ecosysteem een belangrijke rol spelen.

De Metropool Amsterdam bruist van de gezondheidsdata- en AI-initiatieven, -organisaties en -bedrijven. Al deze spelers hebben eenzelfde doel: slimme oplossingen bedenken voor de preventie van ziekte en het actiever en gezonder oud worden stimuleren. Maar wie zijn die innovatieve partijen in de Amsterdamse regio?

Staat jouw initiatief of organisatie nog niet op de kaart of heb je andere aanvullingen? Stuur dan een bericht naar een van onze contactpersonen.

Ecosysteem voor innovatie in gezondheid

Klik op de afbeelding om te vergroten.

Partijen in het ecosysteem

Bekijk hieronder de lijst met alle partijen binnen de Metropool Amsterdam, die actief werken met datawetenschappen en kunstmatige intelligentie aan innovaties in de gezondheidssector.

Meer informatie

Wil je meer weten over hoe wij werken aan een sterk ecosysteem voor innovatie op het snijvlak van data, kunstmatige intelligentie en de gezondheidszorg? Bekijk dan ook onze initiatieven Smart Health Amsterdam en Gezondheidsdata Infrastructuur. Of neem contact op met het team van Amsterdam Economic Board.

Neem contact op

 • Gerty Holla | Amsterdam Economic Board

  Gerty Holla

  Lead Gezondheid

  Amsterdam Economic Board

 • Yvonne Roos | Amsterdam Economic Board

  Yvonne Roos

  Communicatie Strategie & Stakeholders Smart Health Amsterdam

  Amsterdam Economic Board

Delen