Smart Health Amsterdam

 • Gezondheid
 • Wij geloven dat zinnige toepassingen van AI & Data sciences bijdragen aan een gezondere wereld en betere medische zorg. Daarom bouwen we aan een sterk netwerk dat de Amsterdamse life sciences & health-sector en de sector van data sciences en AI met elkaar verbindt. En met dat netwerk bundelen we onze krachten op het gebied van innovatie, AI & data en werken we samen aan een slimme en gezondere toekomst.

  Wat

  We hebben ons ecosysteem en netwerk ingebracht in de samenwerking met de gemeente Amsterdam en samen met de Gemeente Amsterdam hebben we het platform Smart Health Amsterdam opgericht. Smart Health Amsterdam is hét netwerk voor data en AI-gebaseerde innovatie in de Amsterdamse life sciences and health-sector. Hiermee bouwen we aan een sterk netwerk in de Amsterdamse life sciences & health-sector waarin we onze (regionale) krachten bundelen voor een gezondere samenleving.

  Hoe

  Wij bouwen netwerken van koplopers, innovatoren. Wij brengen mensen samen, formuleren een gezamenlijke strategie en starten projecten met gedreven mensen die samen willen werken aan een gezondere toekomst.

  Wat

  Uitbouw programma, merk, platform en ecosysteem Smart Health Amsterdam (SHA).

  Resultaten 2021

  • Bouwen sterk merk en vergroten bekendheid (ranking top 3 in europe’s LSH/AI list).
  • Verdere groei van de community SHA (1500 members). Voor 90% in kaart gebracht en verbonden ecosysteem. We bereiken meer dan 1000 actieve leden.
  • Uitgebouwde (MOU-)partnerships en Taskforce Communicatie SHA, vertaald in minimaal een aanvraag bij het Groeifonds en structurele samenwerking met alle innovatiehubs in de regio.
  • Oplevering van een toolbox die faciliteert bij het opschalen van veelbelovende, schaalbare AIhealth- initiatieven.
  • Opzetten Loketfunctie voor alle vragen.

   

  Activiteiten 2021

  1. We organiseren ongeveer 30 verschillende events, we hosten de Zorginnovatie Award, de Ecosysteem Awards en ondersteunen Dutch Hacking Health hackatons.
  2. Inrichten van één toegangsloket voor de regio waar externe partijen met al hun vragen op het gebied van Life Sciences & Health terecht kunnen; bijvoorbeeld voor samenwerking bij onderzoek.
  3. Faciliteren van betere samenwerking tussen bedrijven en kennisinstellingen en waar nodig de overheid.
  4. In kaart brengen en presenteren van juridische en financiële instrumenten, alsook de incubators en versnellers op het platform Smart Health Amsterdam (SHA).

  Uitnodiging tot samenwerking

  Wil je aansluiten bij Smart Health? Ga dan naar ons platform Smart Health Amsterdam (SHA) of neem contact op met een van de mensen rechts op de pagina.

  Nieuws

  Thumbnail van Kwartiermaker Gezondheidsdata Infrastructuur van start
  | Nieuws

  Kwartiermaker Gezondheidsdata Infrastructuur van start

  Lees artikel
  Thumbnail van Data without pizza #3: een lezing over AI in gezondheid door Peter Szolovits
  | Nieuws

  Data without pizza #3: een lezing over AI in gezondheid door Peter Szolovits

  Lees artikel
  Thumbnail van Inschrijving voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2022 is geopend
  | Nieuws

  Inschrijving voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2022 is geopend

  Lees artikel
  Thumbnail van Patient empowerment met data
  | Nieuws

  Patient empowerment met data

  Lees artikel