Nupur Kohli: ‘Maak meer gebruik van denkkracht Millennials en Gen Z’

Voor een slimme, groene en gezonde regio kunnen we de denkkracht van Millennials en Gen Z goed gebruiken. Young on Board vertegenwoordigt die generaties binnen Amsterdam Economic Board. Nupur Kohli (32) is de nieuwe voorzitter van Young on Board.

Met schurende vragen en vindingrijke adviezen denkt Young on Board al bijna sinds de oprichting mee over de belangrijke thema’s van Amsterdam Economic Board. De jongerenboard bestaat nu uit twaalf leden, vertelt Nupur. “We hebben bewust een heel diverse groep samengesteld. Bijna iedereen heeft een andere achtergrond: qua opleidingsniveau, woonplaats, etniciteit, specialisme. Mijn stokpaardje is zorg, anderen weten veel over circulariteit, cultuur of financiën. Vanuit al die verschillende perspectieven zoeken we aansluiting bij de initiatieven en programma’s waar Amsterdam Economic Board aan werkt.”

De leden van Young on Board zijn aanwezig bij meetings van de Board, bijeenkomsten van de Network Council en events van de verschillende initiatieven. Zelf komen ze eens per maand samen en ook organiseren ze elk kwartaal een bijeenkomst rondom een thema. Nupur: “We vragen dan een Boardlid of andere expert om de uitdaging te presenteren en wij gaan daar dan verder over in gesprek.”

Persoonlijke missie

Nupur is al sinds 2018 lid van Young on Board en werd deze zomer voorzitter. “Het is mijn persoonlijke missie om ervoor te zorgen dat jong leiderschap een groter podium krijgt”, legt Nupur uit. “Millennials en Gen Z zijn opgegroeid in een digitale wereld, wij denken dus digitaal. Wij durven meer risico’s te nemen en zijn doorgaans creatiever. Het is zonde als we daar te weinig gebruik van maken in de grote uitdagingen waarvoor we staan.”

Neem de toekomst van werk en talentontwikkeling en de duurzame, gezonde leefomgeving en hoe we data en technologie hiervoor kunnen gebruiken: thema’s waar veel organisaties mee worstelen. Nupur: “Dit zijn onderwerpen waar juiste jonge mensen toegevoegde waarde hebben, maar organisaties maken daar nog maar weinig gebruik van. Dat is een gemiste kans.”

Als voorzitter van Young on Board wil Nupur ervoor zorgen dat Boardleden Young on Board beter weten te vinden. “Ik merk dat Boardleden open staan voor ons: als we ze vragen om te komen spreken bij een van onze avonden. Maar ik zou het mooi vinden als ze ook echt naar ons toekomen met een bepaalde uitdaging, waar wij dan vervolgens over gaan meedenken en dat er dan ook echt iets met onze adviezen wordt gedaan. Dit is dus ook een oproep: neem gerust contact met ons op!”

Tekst gaat verder onder de foto.

Zorg als stokpaardje

Nupur zei het al: zorg is haar stokpaardje. Ze studeerde geneeskunde in Amsterdam, werkte als jeugdarts bij JGZ Kennemerland en was tot voor kort medisch adviseur bij zorgverzekeraar Achmea. Momenteel volgt ze een verkorte executive MBA aan Harvard Business School en bouwt ze aan haar eigen bedrijf voor organisatieadvies in de gezondheidszorg. “Ik wil de zorg toegankelijker en efficiënter maken. De pandemie en de verdeling van de vaccins legde goed bloot hoe groot de ongelijkheid wereldwijd is, maar ook in de Metropoolregio zijn er grote verschillen. Mensen die minder geletterd zijn en geen of weinig opleiding hebben gehad hebben vaak minder makkelijk toegang tot zorg.”

Met initiatieven als de Gezondheidsdata Infrastructuur en Smart Health Amsterdam probeert Amsterdam Economic Board daar al verandering in te brengen. “Het verbeteren van de zorg gaat niet alleen over data en tech. We moeten ook het sociale aspect ervan niet vergeten”, zegt Nupur. “Ik denk bijvoorbeeld dat we in de Board zelf nog meer ruimte mogen maken voor organisaties die zich met zorg bezig houden.”

Het verschil maken

Binnen Young on Board houdt Nupur zich niet alleen met zorg bezig. Afgelopen jaar ging het onder meer over eenzaamheid, de energietransitie, het onderwijs van de toekomst en hoe we via de stadspas de aanschaf van gezonde voeding bij supermarkten zouden kunnen subsidiëren. Binnenkort staat de belasting van het elektriciteitsnet op de agenda. Nupur: “Ik ben een faciliterend voorzitter, we bepalen democratisch over welke onderwerpen we het willen hebben. Ik merk dat er naar onze ideeën wordt geluisterd en hoop dat we de komende tijd een paar van die ideeën ook echt kunnen uitvoeren. Want we willen echt een verschil maken voor alle jonge mensen in de Metropool Amsterdam.”

15 september 2022

Meer weten over

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten