Wendbare onderwijs- en arbeidsmarkt

Samen met onze partners werken we aan de Metropool Amsterdam als wendbare onderwijs- en arbeidsmarkt. Waarin de focus ligt op skills en waar een leven lang ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid centraal staan in alle onderwijs- en arbeidsmarktprogramma’s.

Er is sprake van een arbeidsmarktcrisis: de energietransitie loopt vast door gebrek aan personeel, net als in tal van andere sectoren. Tegelijkertijd daalt de beroepsbevolking in de regio vanwege vergrijzing en hebben veel mensen nog geen werk. De huidige sectorale aanpak en de focus op diploma’s maakt het lastig de mismatch tussen vraag- en aanbod te overbruggen. Een transitie naar een onderwijs- en arbeidsmarkt, die gericht is op de ontwikkeling van skills, houdt mensen inzetbaar.

In 2022 ligt onze focus daarom op de doorontwikkeling van TechConnect, TOMAS en House of Skills. Dit ondersteunen we met hulpmiddelen zoals het Skillspaspoort, de Zorg & Techniekscan, TekkieWorden, PathWays, het TechMeUp fonds en Teach4Amsterdam, het verbinden van praktijken voor bijvoorbeeld skillsgerichte werving & selectie en opleiden, wetenschappelijke kennis en door het bundelen van samenwerkingen tussen overheid, onderwijs en bedrijfsleven.

Ook faciliteren we het platform TOMAS voor het vinden en verbinden van talentonwikkelingsinitiatieven. Speciaal voor professionals binnen overheid, bedrijfsleven en opleiders die de juiste mensen met de juiste skills op de juiste plek willen krijgen.

Initiatieven

Programma's

Nieuws

Thumbnail van Nieuwe raads- en Statenleden schuiven aan
| Nieuws

Nieuwe raads- en Statenleden schuiven aan

Lees artikel
Thumbnail van Op zoek naar nieuw en divers IT-talent
| Nieuws

Op zoek naar nieuw en divers IT-talent

Lees artikel
Thumbnail van Melek Usta: ‘Anders kijken naar talent biedt kansen’
| Nieuws

Melek Usta: ‘Anders kijken naar talent biedt kansen’

Lees artikel
Thumbnail van BoardCast: Slimmer investeren in talent
| Nieuws

BoardCast: Slimmer investeren in talent

Lees artikel