TOMAS

TOMAS is hét instrument voor bedrijfsleven, onderwijs en overheden om samenwerkingspartners voor talentontwikkeling te zoeken.

Denk aan HR-directeuren, HR-managers, directeuren diversiteit en inclusie en andere sleutelfiguren uit het bedrijfsleven die verantwoordelijk zijn voor strategische talentontwikkeling. En natuurlijk aan scholen, opleiders, bedrijven, PPS-en en overheden. Allemaal vinden ze bij TOMAS een matchingplatform om hun uitdagingen gezamenlijk aan te pakken.

Lees meer over TOMAS in de nieuwsberichten en event-verslagen.

Wat is TOMAS?

TOMAS geeft eenvoudig overzicht en toegang tot alle talentinitiatieven in de Metropoolregio Amsterdam. Van Haarlem tot Hilversum en van Uitgeest tot Uithoorn. TOMAS staat voor Talent Ontwikkeling, Match & Select. Daarmee koppelen we vraag en aanbod van alle mogelijkheden voor omscholing, bijscholing en talentontwikkeling. We bieden een professioneel matchingplatform om samen te werken aan een leven lang ontwikkelen. Met de slimme interactive mapping tool kun je nu heel gericht zoeken met alle voor jou relevante filters.

Voor wie is TOMAS?

TOMAS is hét instrument voor bedrijfsleven, onderwijs en overheden om samenwerkingspartners voor talentontwikkeling te zoeken. Denk aan HR-directeuren, HR-managers, directeuren diversiteit en inclusie en andere sleutelfiguren uit het bedrijfsleven die verantwoordelijk zijn voor strategische talentontwikkeling. En natuurlijk aan scholen, opleiders, bedrijven, PPS-en en overheden. Allemaal vinden ze bij TOMAS een matchingplatform om hun uitdagingen gezamenlijk aan te pakken.

Waarom TOMAS?

De mismatch op de arbeidsmarkt, door een kwalitatief en kwantitatief tekort aan de juiste talenten, is een groeiend probleem in onze regio. TOMAS zorgt voor een structurele oplossing met een matching platform voor talentontwikkeling. Vraag en aanbod worden hier overzichtelijk en inzichtelijk bij elkaar gebracht, met alle mogelijkheden voor omscholing en bijscholing in de Metropool Amsterdam. Hierdoor komen de juiste mensen met de juiste skills op de juiste plek.
Er is een groeiende behoefte aan lokale & regionale match van vraag en aanbod van talent, met aandacht voor inclusieve en diverse teams. Een leven lang ontwikkelen en talenten laten bloeien is daarbij cruciaal. Opleidingen willen meer maatwerk bieden, bedrijven willen actief bijdragen aan het beter afstemmen van vraag en aanbod. Overheden stimuleren deze ontwikkeling. Maar waar komt het allemaal bij elkaar? Ga naar Vraag het TOMAS.

Wat doet TOMAS in 2023?

 • TOMAS werkt begin 2023 toe naar een nieuwe landingsplek en financiering
 • De inzet en impact van de  talentontwikkelingsinitiatieven worden tot 1 maart vergroot door de ontwikkeling van 5 proposities en het toetsen van de behoefte in het netwerk:
  • TOMAS is een digitaal overzicht welke met up-to-date data van techniek en technologie, initiatieven en activiteiten binnen de MRA regio inzichtelijk maakt; TOMAS heeft een signaal- en regiefunctie, waarbij het vergroten van de impact van bestaande techniek en technologie initiatieven centraal staat;
  • TOMAS heeft een matchmaking functie, het actief vanuit het ‘bedrijfsperspectief’ samenbrengen van techniek en technologie partijen d.m.v. online en offline events TOMAS maakt verbinding door netwerkondersteuning aan techniek en technologie partijen, overheden en kennisinstellingen. Bij deze propositie is Amsterdam Economic Board nauw betrokken;
  • TOMAS is aanjager voor leergemeenschappen tussen techniek en technologie partijen, overheden en kennisinstellingen. Bij deze propositie is Amsterdam Economic Board nauw betrokken;
  • De signaal- en regiefunctie van TOMAS maakt het mogelijk bestaande en ontluikende samenwerkingsinitiatieven te herkennen en op een passende manier te regisseren.

Bekijk hier de video van de lancering van TOMAS (tekst gaat verder onder de video):

Uitnodiging tot samenwerking

Ben je zelf op zoek naar een overzicht van initiatieven voor levenslang leren, om- en bijscholing in de regio en/of wil je betrokken worden bij TOMAS? Neem dan contact op met Björn Schouten, Community Manager.

Blijf op de hoogte via LinkedIn of schrijf je in voor de nieuwsbrief van TOMAS.

Neem contact op

 • Rolinka Kok | Amsterdam Economic Board

  Rolinka Kok

  Eventmanager

  Amsterdam Economic Board

Delen