De 10 initiatieven voor GO!-NH Accelerator Duurzame Mobiliteit

In drie maanden van een idee tot een bedrijf dat klaar is om met innovatieve oplossingen de markt te bestormen. 21 teams van midden- en kleinbedrijven (MKB), bedrijven en startups pitchten op vrijdag 9 maart hun beste idee om kans te maken op een plaats in de GO- NH Accelarator Duurzame Mobiliteit.

De tien beste teams krijgen de komende drie maanden ondersteuning van experts uit de praktijk en volgen workshops om hun bedrijf door te ontwikkelen. De jury, bestaande uit Elisabeth Post – gedeputeerde provincie Noord-Holland, Ruud Dwars – RVO, Peter Krumm – Connexxion, André Knol – Innomics  en Richard Hoving – Amsterdam Economic Board  heeft deze tien initiatieven als winnaars gekozen:

  • Evanet Bushalte 2.0 : Waar stedelijke & logistieke faciliteiten voor mens-, goederen- en informatie samenkomen in buiten- & randstedelijke gebieden.
  • Livemobility: Slimme mobiliteitssoftware voor het mkb: in drie stappen van ambitie naar duurzame vervoerskeuzes
  • Rederij Kees: Groene en duurzame stadsdistributie over water en weg met een sociale insteek.
  • IZoof Public Drive: Flexibele mobiliteit door realiseren van mobiliteitslocaties waar initiatieven kunnen bloeien.
  • Vakantiepallet: haalt bagage thuis op en zorgt dat het klaar staat op uw vakantiebestemming.
  • Zoev City: Bouwmaterialen en pakketbezorging emissie neutraal bezorgd via water en weg in de stad.
  • 2DOK: Off- en online cross dock voor efficiency en bundeling van duurzame stedelijk logistieke stromen
  • Flow: Een community via een app  die mensen verbindt, faciliteert en stimuleert om duurzaam van deur tot deur te reizen.
  • HURM: Gebruikt de lege taxikilometers om de taxiritten betaalbaarder en duurzamer te maken.
  • Qarteq: Een universele oplossing voor het delen en analyseren van sensordata uit voertuigen.

Op 14 juni  2018  is de grote finale van de accelerator. Dan presenteren de 10 deelnemers de resultaten van 3 maanden hard werken.

Tijdens de selectiedagen zijn er opname’s gemaakt door RTLZ deze worden op zondag 25 maart om 10.00  uur uitgezonden tijdens de uitzending van Ondernemend Nederland bij RTL7 met daarin een item over de Provincie Noord-Holland.

 

Over Go!-NH

De provincie Noord-Holland draagt op deze manier bij aan een duurzame economie en aan een gezond en innovatief bedrijfsleven in Noord-Holland. Met trainingen en professionele ondersteuning van experts uit de praktijk ontwikkelen de deelnemers van GO!-NH hun bedrijf in een beschermde omgeving. Hiermee maken de ondernemers in enkele maanden stappen die je normaal gesproken in een jaar maakt. Dit programma vindt plaats op verschillende locaties in Noord-Holland zodat de deelnemers kennis maken met het uitgebreide netwerk van actieve en relevante ondernemingen in de provincie.

 

#slimgroengezond

De GO!-NH Accelerator Duurzame Mobiliteit draagt bij aan emissievrije stadslogistiek in 2025.