Life Science & (e)Health diner serveert inspirerende inzichten

Innovatieve ondernemers en bedrijven, topwetenschappers en andere talenten kwamen op 25 oktober bijeen op het Amsterdam Science Park om de laatste ontwikkelingen op het gebied van life sciences en digitale innovatie te vieren. Gasten van het Science & Innovation-diner deden kennis op over spannende wetenschappelijke projecten en hoe technologie levens redt.

Professionals op het gebied van biowetenschappen, (e)health en kunstmatige intelligentie woonden het Science & Innovation-diner bij. Het event was bedoeld om de talloze samenwerkings- en vestigingsmogelijkheden en het krachtige kennisnetwerk in de Metropool Amsterdam onder de aandacht te brengen. Ons initiatief Smart Health Amsterdam organiseerde dit diner samen met Amsterdam Science Park.

Gastsprekers en deskundigen presenteerden tijdens rondetafelgesprekken en pitches enkele bedrijven voor om unieke samenwerkingsmogelijkheden te identificeren en kennis te maken met alles wat het Science Park te bieden heeft. Ook was er aandacht voor de toegang die het Science Park biedt tot bekroonde onderzoekers en geavanceerde laboratoriumfaciliteiten. Deze versterken uiteindelijk de synergie tussen onderzoek, onderwijs en ondernemerschap in de Metropool Amsterdam en daarbuiten.

Innovatieve voorbeelden

Rob van der Mei, hoogleraar Onderzoek en Ontwikkeling aan de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam en het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) gaf enkele praktijkvoorbeelden. Hij sprak over optimalisering van medisch onderzoek en algoritmen die artsen helpen bij beslissingen over de behandeling van kankerpatiënten. Deze vooruitgang kan mensenlevens redden en de wachtlijsten in de gezondheidszorg verminderen.

Pernette J. Verschure, hoogleraar Functional Epigenome Dynamics aan de Universiteit van Amsterdam, besprak haar werk in de ontwikkeling van langetermijn epigenetische herprogrammering om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken.

Gasten luisterden gefascineerd naar haar verhaal over hoe ons genetisch materiaal geprogrammeerd is. Verschure belichtte innovatieve technieken die zij inzet bij het het opnieuw instrueren van het epigenoom, door gebruik te maken van de variabiliteit tussen cellen. Als onderdeel van een EU-project – dat verschillende universiteiten en bedrijven als Bristol Myers, Unilever, Enza, Keygene en Confocal verenigt – is dit een revolutionaire manier om een goede gezondheid te behouden, maar ook om gewassen te verbouwen in een veranderend klimaat.

Meer Life Sciences events

Wil je meer weten over de Life Sciences events die Amsterdam Economic Board organiseert? Bekijk de Life Sciences Cafés, onze aankomende evenementen en volg ons via LinkedIn en Twitter.

Met dank aan Amsterdam Science Park voor het delen van dit artikel. Lees meer over life sciences & (e)health op Amsterdam Science Park.

3 november 2022

Meer weten over

Neem contact op

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten