Willem Koeman | Amsterdam Economic Board

Willem Koeman

Manager Leads en Strategie, Lead Digitaal

Amsterdam Economic Board

Focus: Eerlijke, transparante en open digitale samenleving

Stel je een wereld voor waarin jij de baas bent over je eigen data. Jij beslist wie je gegevens te zien krijgt, en wie niet. Je bent de baas over je eigen digitale leven. Ook organisaties hebben baat bij zo’n wereld. Ze hebben gemakkelijk toegang tot alle data die zij nodig hebben om weloverwogen beslissingen te nemen. Zonder vast te lopen in bureaucratie of politiek. Doordat iedereen dezelfde regels hanteert, is de concurrentie eerlijk en heeft iedereen dezelfde kans op succes.

Willem Koeman zet zich enthousiast in om deze digitale wereld werkelijkheid te laten worden. Hij doet dat door waardevolle verbindingen te bevorderen tussen verschillende belanghebbenden. Willem geeft leiding aan het team Leads en Strategie. Daarnaast is hij Lead Digitaal bij Amsterdam Economic Board.

Hij was onder meer verantwoordelijk voor het Tada manifest voor eerlijk data gebruik, ondertekend door meer dan 1.000 burgers en bedrijven. Ook is Willem een van de initiatiefnemers van AMdEX, de Amsterdam Data Exchange. Hij is medeverantwoordelijk voor het initiatief Datacommons.

Willem studeerde Sociaal Wetenschappelijke Informatica aan de Universiteit van Amsterdam; een interdisciplinaire studie die sociale wetenschappen, psychologie en informatica combineert. Eerder werkte Willem bij IBM, adviesbureau Verdonck Klooster & Associates en de Amsterdamse Innovatie Motor.

“For a life in beta, the trick is to never stop starting.”

Schrijf je in voor de Board Update

Ontvang 8x per jaar nieuws en events uit de Metropool Amsterdam. En bekijk eerdere edities.

Get your news and events about the Amsterdam region. Check previous editions. Our newsletter is in Dutch.

Hiermee ga je akkoord met ons privacybeleid.

Click to agree to our privacy statement.