Nieuwe raads- en Statenleden schuiven aan

Startende en meer ervaren raads- en Statenleden uit alle hoeken van de regio schoven 11 mei virtueel aan. Algemeen directeur Nina Tellegen presenteerde Amsterdam Economic Board als hét netwerk waarmee je samen kunt werken aan de Metropool van Morgen. Een netwerk dat bestaat uit beslissers en vernieuwers van overheden, kennisinstellingen, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Van klein tot groot. Het netwerk werkt aan innovatie op thema’s die voor alle bewoners van de Metropool Amsterdam van belang zijn: een verantwoorde inzet van data en technologie, een duurzame en gezonde leefomgeving en waardevol werk voor iedereen. Ook beantwoordde zij vragen over de governance, de financiering en de samenwerking met de Metropoolregio Amsterdam (MRA).

Samenwerken aan concrete initiatieven

De raadsleden maakten daarna in kleine groepjes verder kennis met een selectie van de initiatieven en programma’s. Zo vertelde programmadirecteur Viktor Bos hoe TechConnect via het initiatief TechGrounds mensen uit ondervertegenwoordigde groepen ondersteunt bij het veroveren van een plek op de tech-arbeidsmarkt. Lead Mobiliteit Richard Hoving liet zien hoe partijen samenwerken in de Green Deal Fiets, bijvoorbeeld door fietsen centraal te stellen in arbeidsvoorwaarden. Lead Energie Marjolein Bot liet weten dat energiebesparing van dataservers dankzij een pilot van LEAP nu is opgenomen in landelijke regelgeving. Lead Circulaire Economie Claire Teurlings vertelde dat er onlangs een regionale roadmap Circulair Textiel is opgesteld én er binnenkort het grootste  textielreparatiecentrum van Europa van start gaat.

Bekijk de infographic over hoe Amsterdam Economic Board werkt aan een slimme, groene en gezonde Metropool van Morgen.

Lokale ogen en oren

Afrondend benadrukte Nina Tellegen dat raads- en Statenleden een belangrijke rol hebben als de lokale oren en ogen. Ze nodigde hen uit belemmeringen en kansen op de thema’s waaraan Amsterdam Economic Board werkt met haar te delen. Ook kennen zij wellicht interessante lokale initiatieven die hier goed bij aansluiten. De raads- en Statenleden zijn van harte welkom bij events, zoals dé netwerkdag van de Metropool Amsterdam op 20 juni in Hilversum: State of the Region.

11 mei 2022

Meer weten over

Neem contact op

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten