Marjolein Bot | Amsterdam Economic Board

Marjolein Bot

Lead Energie & Digitaal

Amsterdam Economic Board

Focus: Verantwoorde digitale samenleving, toekomstig energiesysteem, coalities bouwen

Onze maatschappij wordt steeds digitaler en daarmee steeds complexer. De energietransitie en digitale transitie zijn nauw met elkaar verbonden: de één kan niet zonder de ander. Bijvoorbeeld bij het oplossen van schaarste op het energienetwerk. Data verantwoord delen wordt steeds belangrijker bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. De kunst is om de potentie te benutten op een transparante, eerlijke, inclusieve manier – met behoud van zeggenschap over je eigen data.

Marjolein Bot wil een positieve bijdrage leveren aan de transitie naar een duurzame digitale samenleving. Zij bouwt aan verschillende coalities met partijen uit het bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden. Want om impact te maken, moeten organisaties intensief samenwerken. Zij is verantwoordelijk voor ons initiatief Datacommons. Het initiatief LEAP is onder leiding van Marjolein opgezet en eind 2022 opgeschaald naar de Nationale Coalitie Duurzame Digitalisering.

Marjolein heeft economie gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en was werkzaam bij PwC, IBM Consulting, Deloitte en Shell. Hier richtte zij zich met name op transities en de ontwikkeling van organisaties.

“De uitdaging is om maatschappelijke vraagstukken te verbinden aan de kracht van organisaties. Zodat zij weten en voelen dat de oplossing schuilt in de samenwerking met anderen, zonder precies te weten waar het op uitkomt… En dát omarmen.”

Schrijf je in voor de Board Update

Ontvang nieuws en events uit de Metropool Amsterdam. En bekijk eerdere edities.

Receive news and events about the Amsterdam region. Check previous editions. Our newsletter is in Dutch.

Hiermee ga je akkoord met ons privacybeleid.

Click to agree to our privacy statement.