Marjolein Bot | Amsterdam Economic Board

Marjolein Bot

Lead Energie & Digitaal

Amsterdam Economic Board

Focus: Toekomstig energiesysteem, verantwoorde digitale samenleving, coalities bouwen

De overgang naar een duurzame samenleving is cruciaal voor de toekomst van deze planeet. We hebben een systeemverandering nodig in de manier waarop industrieën werken en klanten consumeren. De transitie naar een betrouwbaar, rechtvaardig, veilig en CO2-vrij energiesysteem is daarbij fundamenteel. Daarnaast wordt onze maatschappij steeds digitaler en daardoor steeds complexer. De energietransitie en digitale transitie zijn nauw met elkaar verbonden: de één kan niet zonder de ander.

Marjolein Bot wil een positieve bijdrage leveren aan de transitie naar het energiesysteem van de toekomst en een verantwoorde digitale samenleving. Zij bouwt aan verschillende coalities met partijen uit het bedrijfsleven, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en overheden. Want om impact te maken, moeten organisaties intensief samenwerken. Zij is verantwoordelijk voor ons initiatief Data Commons Collective. Onder leiding van Marjolein is het initiatief LEAP opgezet, dat eind 2022 is opgeschaald naar de Nationale Coalitie Duurzame Digitalisering.

Marjolein heeft economie gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en was werkzaam bij PwC, IBM Consulting, Deloitte en Shell. Hier richtte zij zich met name op transities en de ontwikkeling van organisaties.

“De uitdaging is om maatschappelijke vraagstukken te verbinden aan de kracht van organisaties. Zodat zij weten en voelen dat de oplossing schuilt in de samenwerking met anderen, zonder precies te weten waar het op uitkomt… En dát omarmen.”

Schrijf je in voor de Board Update

Ontvang 8x per jaar nieuws en events uit de Metropool Amsterdam. En bekijk eerdere edities.

Get your news and events about the Amsterdam region. Check previous editions. Our newsletter is in Dutch.

Hiermee ga je akkoord met ons privacybeleid.

Click to agree to our privacy statement.