BoardCast: Slimmer investeren in talent

Van alle vacatures in ons land is anno 2022 meer dan de helft moeilijk vervulbaar, blijkt uit cijfers van het UWV. Werkgevers verwachten dat het er dit jaar niet beter op wordt. Hoe kunnen we slimmer investeren in talent en de arbeidsmarkt, waardoor we de almaar oplopende tekorten terugdringen?

In de nieuwe podcast-serie ‘BoardCast’ praten we met koplopers uit ons netwerk over de belangrijkste thema’s die de Amsterdamse Metropool bezighouden. Deze aflevering gaan we in op hoe we slimmer kunnen investeren in talent. Beluister de podcast voor innovatieve ideeën en oplossingen.

In deze aflevering van de BoardCast gaat Eline Ronner op zoek naar antwoorden op deze vraag met:

Beluister deze aflevering

Meer weten?

We praten onder meer over het STAP budget. Lees meer over deze subsidie op stap.opleiding.nl. Meer informatie over TechGrounds vind je op www.techgrounds.nl en meer informatie over TechConnect vind je op www.techconnect.city.

PathWays ook voor werkenden

IT-loopbaantraining PathWays, een initiatief van TechConnect, gaat zich richten op een bredere doelgroep. PathWays ging van start in 2020 en richtte zich speciaal op mensen die door corona (of andere omstandigheden) hun baan dreigden kwijt te raken of geen werk hadden en interesse hadden in een carrière in de IT. Vanaf half mei zijn ook mensen met een baan welkom bij PathWays. Zij kunnen zich, naast hun huidige werk, oriënteren op omscholing en een baan in IT.

Meer BoardCast

Beluister ook onze podcast voor innovatieve ideeën over oplossingen voor de groeiende spanning op het elektriciteitsnet. En lees hier meer over wat je van deze aflevering kunt verwachten.

#slimgroengezond

Meer van dit soort podcasts beluisteren? Volg ons op LinkedIn, Twitter en abonneer je op onze Board Update.