Circulair inkopen en aanbesteden

Circulair inkopen en aanbesteden geeft een versnelling aan de transitie naar een circulaire economie in de Metropoolregio Amsterdam en is een randvoorwaarde hiervoor. De Board is een circulair inkoopinitiatief gestart met als doel om ten minste 20+ circulaire aanbestedingstrajecten te realiseren.

Partners

Filosofie van de Board en haar partners

De filosofie van de Amsterdam Economic Board en haar partners is dat een circulaire economie pas echt van de grond komt door de vraag naar producten die circulair ontworpen en geproduceerd worden te stimuleren en substantieel te laten toenemen.

De Board werkt sinds 2016 aan het creëren van een beweging op circulair inkopen. Dit is een cruciaal onderdeel van het Metropoolregio Amsterdam brede circulaire transitie programma waar overheden, bedrijfsleven en kennisinstellingen op samenwerken.

Grondstoffenprogramma

Hoe? Door samen te leren en ervaringen te delen staan organisaties en inkopers sterker. Een beproefde leermethode is een Community of Practice, een open en experimentele leeromgeving waarbij de deelnemers in gezamenlijkheid werken aan ingewikkelde opgaven.

Wat laten we zien op 20 juni

Op 20 juni 2018 willen we 20+ circulaire inkooptrajecten ceremonieel laten ondertekenen. Hoe meer organisaties deelnemen aan de circulaire inkoopbeweging in aanloop naar 20 juni 2018, hoe aansprekender. Een beweging van concrete initiatieven waar partijen aan wíllen deelnemen. Een event waar partijen het podium wíllen pakken.

Waar zijn we naar op zoek?

Partijen die willen samenwerken in de circulaire inkoopbeweging op weg naar 20 juni. Partijen die inkopen en dit circulair kunnen doen:

 • Per organisatie: 1 of meerdere eigen inkooptrajecten op het podium 20 juni 2018 (bestaand, nieuw, of in wording);
 • Collectieve inkooptrajecten;
 • Steunbetuiging voor dé nieuwe norm: inkoop van circulair ontworpen producten en diensten;
 • Influencers die circulariteit kunnen agenderen en/ of pushen.

Interesse? Neem contact op met Marjolein Brasz.

Rol van de Board

Initiëren, aanjagen, uitvoeren en platform bieden.

Open inschrijving vanaf 26 april

 

Neem contact op

 • Claire Teurlings

  Claire Teurlings

  Lead Circulaire Economie

  Amsterdam Economic Board

Delen