Inkopen met Impact: begin nú of deel je kennis

Met elke euro die je als organisatie uitgeeft aan producten en diensten, heb je de keuze voor het duurzamer, eerlijker of innovatiever alternatief. Daarmee is inkopen een belangrijke driver voor een slimme, groene en gezonde toekomst van de Metropool Amsterdam.

Systemen en gewoontes worden zo doorbroken. Heb jij al ervaring met Inkopen met Impact en wil jij je kennis delen? Of ben je nog nieuw op dit gebied en wil je meer leren? Wij komen graag met je in contact.

Focus op Facilitair inkopen

Iedere organisatie koopt specifieke grondstoffen, diensten en producten in die bestemd zijn voor hun primaire processen. Maar er zijn ook zaken die vrijwel élke organisatie nodig heeft, waaronder energie, werkruimte, ICT, catering, kantoormeubilair en vervoer. Als we allemaal bij het inkopen, inhuren of leasen van deze facilitaire zaken impact maken, dan levert dat veel op:

  • Het stimuleert de vraag naar en het aanbod van zaken die bijdragen aan een slimme, groene en gezonde toekomst, zoals schoon vervoer, circulaire meubels en gezonde catering;
  • Het vermindert de vraag naar zaken waar we eigenlijk afscheid van willen nemen: zoals fossiele energie, wegwerpartikelen of slechte arbeidsomstandigheden;

We starten niet vanaf nul. Want er is al veel kennis, ervaring en betrokkenheid verzameld rondom bijvoorbeeld slimme en schone stadslogistiek en circulair gebruik van verlichting.

Voor iedereen

Het mooie is dat iedereen kan Inkopen met Impact. Of je nu bij een mkb-bedrijf, startup, corporate of instelling werkt, ook jouw organisatie kan meedoen. Bijvoorbeeld met je lunchbroodjes en zaken als kantoorartikelen, maar ook grote bedrijven die enorme hoeveelheden inkopen. De ene organisatie zal een grote sprong willen maken en als launching customer innovatieve producten of diensten met een grote impact willen afnemen. De andere organisatie houdt het behapbaar en kiest liever voor bewezen alternatieven.

Meedoen?

Ben je nog nieuw op dit gebied en wil je weten hoe jij aan de slag kunt gaan en impact kunt maken met je inkoopbeleid? Wil je klein beginnen rond een specifiek bedrijfsonderdeel of tips ontvangen over hoe je jouw hele organisatie mee kan krijgen? Stuur ons een e-mail en wij nemen contact met je op.

Of misschien heb je al ervaring opgedaan met Inkopen met Impact. Dan is het nu de tijd om ook andere partijen mee te krijgen, zodat we met een steeds grotere groep daadwerkelijk impact kunnen maken! Wil jij best practices, do’s & dont’s en al je ervaring en kennis delen met een breed netwerk? Of ben je klaar om zelf een next step te zetten? Laat het ons weten en stuur een mail.

27 augustus 2020

Meer weten over

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten