BoardCast: (ont)spanning op het energienet

In de nieuwe podcast-serie BoardCast praten we met koplopers uit het netwerk van Amsterdam Economic Board over de belangrijkste thema’s die de Amsterdamse Metropool bezighouden. Deze aflevering gaan we in op de groeiende spanning op het elektriciteitsnet en hoor je innovatieve ideeën over oplossingen.

Door de toenemende digitalisering en energietransitie gebruiken we met z’n allen steeds meer stroom. Die elektriciteit wekken we ook steeds vaker decentraal op, wat de bestaande infrastructuur zwaar belast. Dat samen zorgt voor flinke spanning op het netwerk. Hoe kunnen we slimmer investeren in de energietransitie, zodat we meer ontspanning krijgen op het net? Je hoort het in deze aflevering van BoardCast.

Sprekers in deze BoardCast

Meer weten?

Plaatselijk leggen datacenters ook een flinke druk op het energienetwerk. Om de transitie naar een duurzame digitale infrastructuur te versnellen, heeft Amsterdam Economic Board het initiatief LEAP gestart. LEAP is het energiebesparingsprogramma voor datagebruik in de Metropool Amsterdam.

Beluister meer BoardCast

Ook deze afleveringen kun je vinden op onze website of via je podcast app.

7 maart 2022

Meer weten over

Neem contact op

  • Marjolein Bot | Amsterdam Economic Board

    Marjolein Bot

    Lead Energie & Digitaal

    Amsterdam Economic Board

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, Twitter en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten