Yuri Sebregts | Board | Amsterdam Economic Board

Yuri Sebregts

Executive Vice-President Technology, CTO

Royal Dutch Shell

Yuri Sebregts is de Chief Technology Officer bij Shell. Dat is een rol met wereldwijde verantwoordelijkheid voor Shell technologie die hij invult vanuit de Energie Transitie Campus in Amsterdam. Daar werkt Shell met andere partijen aan de oplossingen die bijvoorbeeld opwekking van duurzame waterstof, productie van biobrandstoffen en het bouwen van natuurvriendelijke windparken op zee mogelijk maken. Allemaal aspecten van de energie transitie waarin Shell grootschalige investeringen doet.

De energietransitie moet op nummer 1, 2 en 3 van de agenda blijven staan, zegt Yuri. Dit is de grootste uitdaging waar we in onze tijd voor staan en in de Metropool Amsterdam kunnen we een voortrekkers rol nemen. Een intense samenwerking tussen overheid, academische wereld en bedrijfsleven helpt enorm. Volgens Yuri is het heel waardevol om regelmatig met Boardleden vanuit verschillende invalshoeken de maatschappelijke uitdagingen te bespreken. Shell kijkt vanuit de bedrijfsinvalshoek en zoekt naar een oplossing voor bijvoorbeeld schonere lucht of klimaatverandering. Een not-for-profit instelling ziet weer heel andere oplossingen.

Initiatieven waar Yuri zich actief voor inzet, zijn onder meer samenwerkingsverbanden om de congestie op het elektriciteitsnet te ontlasten en zo de transitie naar elektrisch rijden en verwarmen te versnellen. Maar ook het bevorderen van Diversiteit en Inclusie, bijvoorbeeld via het initiatief Inkopen met Impact.

“Amsterdam Economic Board brengt als verbinder de partijen bij elkaar. Het is belangrijk om een diversiteit aan invalshoeken te horen en daarvan te leren.”

Schrijf je in voor de Board Update

Ontvang 8x per jaar nieuws en events uit de Metropool Amsterdam. En bekijk eerdere edities.

Get your news and events about the Amsterdam region. Check previous editions. Our newsletter is in Dutch.

Hiermee ga je akkoord met ons privacybeleid.

Click to agree to our privacy statement.