Margrethe Jonkman | Amsterdam Economic Board

Margrethe Jonkman

Voorzitter College van Bestuur

Vrije Universiteit Amsterdam

Margrethe Jonkman is lid van onze Board. Zij is voorzitter van het College van Bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU Amsterdam). Om die reden is Margrethe gevraagd toe te treden en zich samen met Amsterdam Economic Board in te zetten voor de belangrijke thema’s waar wij aan werken.

Diversiteit, duurzaamheid en ondernemerschap vormen de kern van de strategie van de VU. De universiteit is dan ook een belangrijke partner voor Amsterdam Economic Board. Als kennisinstelling draagt de VU bij aan de ontwikkeling van de regio. Dat doen zij door te investeren in startups en ondernemerschap, onderzoek te doen naar duurzaamheid en impact te creëren met nieuwe kennis en onderzoek. Studenten werken ook samen met maatschappelijke partners aan actuele vraagstukken uit de praktijk en de samenleving.

“Amsterdam Economic Board is uitzonderlijk goed gepositioneerd om de grote uitdagingen van deze tijd op te pakken door de krachten te bundelen van partners in de overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen. Hierdoor kunnen we een duurzame én brede welvaart realiseren voor de inwoners van de Metropool Amsterdam.”

Schrijf je in voor de Board Update

Ontvang 8x per jaar nieuws en events uit de Metropool Amsterdam. En bekijk eerdere edities.

Get your news and events about the Amsterdam region. Check previous editions. Our newsletter is in Dutch.

Hiermee ga je akkoord met ons privacybeleid.

Click to agree to our privacy statement.