Zeno AI, Periscope en Reset naar regionale voorronde Zorginnovatieprijs 2023

De drie meest veelbelovende innovatieve scale-ups in de zorg zijn bekend. Deze zorginnovators en vertegenwoordigers uit de regio maken kans op een plek in de finale van de Nationale Zorginnovatieprijs 2023: de prijs voor de meest innovatieve scale-up op het gebied van zorg en welzijn.

Uit alle inschrijvingen zijn drie genomineerden geselecteerd. Deze innovatieve scale-ups uit de provincie Noord-Holland strijden op 14 februari in de regionale voorronde van de Zorginnovatieprijs 2023:

 • Zeno AI, een innovatie van WSK Medical. De technologie van Zeno AI helpt KNO-artsen om keelkanker in real-time en in een vroeg stadium bij patiënten op te sporen. Dit gebeurt tijdens een endoscopie waarbij kunstmatige intelligentie zorgt voor directe analyse. Een mooi voorbeeld van hoe mens en techniek samenwerken.
 • Periscope, een product van HealthPlus.ai. PERioperative Surgical infeCtiOn PrEdiction, PERISCOPE is een AI-systeem dat door hergebruik van bestaande ziekenhuisgegevens nauwkeurig kan voorspellen of een patiënt na een operatie een infectie zal krijgen. Hierdoor zorgen we ervoor dat zorgverleners proactiever voor hun patienten kunnen zorgen.
 • Reset, een product van Reset Technologies. De Reset pod is een ‘living lab’ met twee doelen: het aanleren van welke stressreductiemethode het beste werkt voor verschillende individuen en het traceren van de reactie van bezoekers op de stressreductie-ervaringen en ze daarna real-time ‘feitelijke’ feedback te geven.

Deze drie ondernemers pitchen hun innovatie op 14 februari tijdens een Zorg2025 bijeenkomst aan de vakjury en het publiek. Aansluitend neemt Douwe Jippes ons mee in de wereld van digitale gezondheid vanuit zijn perspectief als ondernemer en investeerder.

Cliff Boss, oprichter van CareXS – de regionale winnaar van 2022 – deelt wat de eerste prijs het afgelopen jaar heeft gebracht. Tot slot volgt de ontknoping van de voorronde met de verkiezing van de regionale winnaar. De regionale winnaar van Noord-Holland krijgt 1 jaar gratis lidmaatschap van de Network Council van Amsterdam Economic Board en twee toegangskaarten voor het Innovation For Health event op 6 april in Rotterdam.

Details over het programma en de locatie vind je op onze eventpagina voor de regionale voorronde van de Zorginnovatieprijs 2023. Het event wordt gemodereerd door Nupur Kohli, Voorzitter Young on Board (Amsterdam Economic Board).

Het event is onderdeel van de Slimme Zorg Estafette, waarbij vier weken lang aandacht is voor slimme zorg en innovatie. Iedere week staan slimme zorg en innovatie centraal in één regio. Daarna wordt het stokje doorgegeven aan de volgende regio.

Juryleden regionale voorronde 2023

Kom je ook?

Toegang voor dit event is gratis. Meld je hier op tijd aan!

Zorginnovatieprijs

De Nationale Zorginnovatieprijs is een prijs voor de meest innovatieve onderneming in de scale-up fase op het gebied van zorg en welzijn. Er vinden regionale voorrondes plaats door heel Nederland. Elke regio selecteert één genomineerde die door gaat naar de finale op 30 maart tijdens het Health Valley Event. Dit is een kans voor ondernemers om hun innovatie, die al uitgewerkt, getest en gelanceerd is, te versnellen.

De regionale voorronde van de Nationale Zorginnovatieprijs wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van Zorg2025 en is een onderdeel van de Slimme Zorg Estafette.

Over Zorg2025

Amsterdam Economic Board, Sigra, Rabobank Amsterdam en Smart Health Amsterdam organiseren al jarenlang succesvol de Zorg2025 bijeenkomsten en de regionale voorronde van de Zorginnovatieprijs. De Zorg2025-bijeenkomsten zijn gericht op het samenbrengen van zorg- en welzijnsinnovators en professionals, bedrijfsleven, onderzoekers en kennisinstellingen op het gebied van gezondheid en preventie. Het uitgangspunt is om kennis, nieuw onderzoek en innovatieve toepassingen te delen.

16 januari 2023

Meer weten over

Neem contact op

 • Gerty Holla | Amsterdam Economic Board

  Gerty Holla

  Lead Gezondheid

  Amsterdam Economic Board

 • Yvonne Roos | Amsterdam Economic Board

  Yvonne Roos

  Communicatie Strategie & Stakeholders Smart Health Amsterdam

  Amsterdam Economic Board

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, Twitter en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten