Mapping Amsterdam’s AI – Health innovation Ecosystem

 • Gerealiseerd
 • Gezondheid
 • Welke partijen werken aan de gezonde Metropool van de toekomst met behulp van data sciences en kunstmatige intelligentie?
  Onze regio bruist van de medical data en AI initiatieven, organisaties en bedrijven.  Allemaal met hetzelfde doel: slimme oplossingen bedenken voor de preventie van ziekte en om het actiever en gezonder oud te worden te realiseren.  In samenwerking met de Unknown Group hebben we dit innovatie-ecosysteem van data sciences en kunstmatige intelligentie (AI) in de gezondheidszorg in kaart gebracht, specifiek voor de Metropoolregio Amsterdam.

  Staat jouw initiatief of organisatie nog niet op de kaart of heb je andere aanvullingen? Stuur dan een bericht naar j.maas@amecboard.com.

  Het innovatie-ecosysteem diagram

  In het diagram richten we ons op vijf pijlers die de basis vormen van het ecosysteem data sciences en AI in gezondheid. Onder het diagram staan bedrijven die al een oplossing bieden voor het gezondheidsdomein op basis van het gebruik van data sciences en AI. Het diagram als geheel geeft de onvervulde behoeften en bestaande kansen in het huidige innovatie-ecosysteem weer.

   

  Het innovatie-ecosysteem van datawetenschappen en kunstmatige intelligentie in gezondheid in de Metropoolregio Amsterdam in beeld gebracht.

  Het diagram brengt de belangrijkste organisaties en programma’s, die het innovatie-ecosysteem in de Metropoolregio Amsterdam, binnen het domein van gezondheid ondersteunen, in kaart. Het overzicht biedt een basis voor discussie en is een belangrijke eerste stap op weg naar het inzichtelijk maken van onze bloeiende Life Sciences & Health regio.

  Dit is slechts onze eerste versie en er is nog veel dat we niet in kaart konden brengen. We hebben je hulp nodig om dat te doen. Mis je partijen op de kaart? Hoe kunnen we het verbeteren? Heb je suggesties? We willen je feedback graag horen om het diagram verder te ontwikkelen. Op deze pagina vind je een interactieve (klikbare) PDF versie, meer informatie en kun je je bijdrage of opmerkingen achterlaten.

  Nieuws

  Thumbnail van De datakloof overbruggen om AI aan het bed te brengen
  | Nieuws

  De datakloof overbruggen om AI aan het bed te brengen

  Lees artikel
  Thumbnail van ‘Clear gaat miljoenen mensen helpen’
  | Nieuws

  ‘Clear gaat miljoenen mensen helpen’

  Lees artikel
  Thumbnail van Amsterdamse startups werken aan e-mental health
  | Nieuws

  Amsterdamse startups werken aan e-mental health

  Lees artikel
  Thumbnail van Nieuw Covid-algoritme voorspelt risico op complicaties
  | Nieuws

  Nieuw Covid-algoritme voorspelt risico op complicaties

  Lees artikel