Meetup #3 Community Circulair Textiel

 • Circulaire Economie
 • Op dinsdag 29 juni vindt de online Meetup #3 Circulair Textiel plaats. De community – ontstaan vanuit de Green Deal Circulair Textiel – komt hier bij elkaar.

  De community komt bij elkaar om de voortgang te horen op de verschillende thema’s, van elkaar te leren en nieuwe contacten te leggen. Ook wordt er aandacht besteed aan wat er allemaal op stapel staat bij de verschillende textiel initiatieven op weg naar een slimme, groene en gezonde regio Amsterdam.

  Programma

  Het inspirerende programma voor Meetup #3 ontvang je na aanmelding in je mailbox.

   

  Dit is een besloten event. Als je graag wilt deelnemen, neem dan contact op met Claire Teurlings.

  Achtergrondinformatie

  Op 14 december vond de eerste Meetup plaats en ondertekenden zo’n 40 partijen op vijf thema’s uiteenlopende intenties om de komende drie jaar mee te werken aan een circulaire aanpak van textiel: refuse, reduce, reuse, repair, repurpose of recycling en regionale verwerking.

  Een geweldig startpunt en broodnodig want onze ambities in de regio zijn groot:
  In 2030 is maar liefst 50% van het textiel een closed loop. En al in 2025 gebruiken we 30% van het recycled materiaal van niet herbruikbaar afgedankt textiel. Dat betekent dat we nieuwe economische bedrijvigheid creëren door afgedankt textiel in de regio te recyclen en textiel en kleding veel langer in gebruik houden door inzet van ander ontwerp en andere business modellen.

  Tijdens Meetup #2 zoomden we in op circulaire isolatiejassen en garens. Lees het verslag en bekijk de filmpjes hier.