IQVIA organiseert op 18 oktober de eerste Health Inequality Summit. Om alle inwoners in onze regio toegang te bieden tot een brede welvaart, ondersteunt Amsterdam Economic Board de aandacht voor onacceptabele gezondheidsverschillen tussen bevolkingsgroepen, regio’s en wijken.

De summit heeft als titel: ‘Van inzicht naar doen: de rol van overheid, wetenschap en bedrijfsleven’. Het event wil bijdragen aan het terugdringen van gezondheidsverschillen in Nederland. Gezondheidsdata kunnen hierin een rol spelen. Sprekers uit het bedrijfsleven, de wetenschap, overheid en maatschappelijke organisaties vertellen over lopende interventies, regionale initiatieven en Health Data Space Amsterdam.

Wil jij ook bijdragen aan een doorbraak in de aanpak van gezondheidsverschillen in Nederland? Schrijf je nu in voor de Health Inequality Summit en wees verzekerd van jouw plek.

Programma

Het ochtendprogramma richt zich op bestaande inzichten in gezondheidsverschillen en barrières om deze terug te dringen. Ilona Kickbusch (WHO) geeft als keynote speaker een internationaal perspectief, waarna verschillen academische centra hun inzichten delen.

Het middagprogramma richt zich op lopende interventies en op de gezamenlijke inspanning om deze barrières op te heffen. Er wordt hierbij aandacht besteed aan regionale initiatieven om gezondheidsverschillen aan te pakken en de rol die data hierbij speelt.

Jeroen Maas (Philips) geeft ’s middags een presentatie over ons initiatief Health Data Space Amsterdam.

De dag sluit af met een paneldiscussie, waarin er met elkaar afspraken worden gemaakt over het doorbreken van de barrières.

Bekijk het complete programma van de Health Inequality Summit, met alle presentaties en sprekers.

Meer informatie

IQVIA zet zich in voor het beschikbaar maken en analyseren van gezondheidsdata. Overheden, wetenschap en bedrijfsleven gebruiken de inzichten die hieruit voortkomen voor het verbeteren van kwaliteit en doelmatigheid van zorg. Analyses richten zich in toenemende mate op de gezondheid van specifieke populaties. Hierin constateren IQVIA en hun partners in toenemende mate verschillen.

Waar en wanneer?

Partner event

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Meer events

Deel dit event

#slimgroengezond

Wil je direct horen over onze events?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.