Vacature Lead Gezondheid

Werk je als Lead Gezondheid mee aan een slimme, groene en gezonde toekomst van de Metropool Amsterdam?

De Amsterdam Economic Board is per direct op zoek naar een enthousiaste senior professional die als Lead Gezondheid ons team komt versterken.

De Lead Gezondheid is verantwoordelijk voor het versterken en uitbouwen van het regionale Life Sciences & Health ecosysteem, trekker van het initiatief; Gezondheidsdata Infrastructuur en strategisch verbinder op het thema gezondheid. Daarnaast is hij/zij en tevens initiatiefnemer en partner van het programma Smart Health Amsterdam.

Wie zijn wij?

De Amsterdam Economic Board is een onafhankelijke organisatie die samen met bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen werkt aan de slimme, groene en gezonde toekomst van de Metropool Amsterdam. Een CO2-neutrale, circulaire regio waarin we langer en gezonder leven en werken aan een betrouwbare, duurzame, digitale samenleving.

We zijn aanjagers van kansrijke initiatieven in de regio, met potentie tot verdere uitvoering en opschaling, waarbij partijen uit ons netwerk in de lead zijn. Onze focus is vooral gericht op de meest urgente onderwerpen die bovendien economische groeipotentie bieden. En daarnaast op terreinen waar we in de regio de expertise, kennis en menskracht hebben om echt impact te maken.

Kijk voor meer informatie over onze organisatie en onze initiatieven op het gebied van gezondheid op:

Lead Gezondheid – per direct voor 32 uur

Heb jij ervaring met het enthousiasmeren, mobiliseren en verbinden van partijen? Wil je samenwerken aan concrete initiatieven voor een langer, gezonder leven? Ben jij iemand die graag heldere doelen zet, acties definieert, eigenaren toekent en partijen inspireert en uitdaagt om op dit thema mee te bewegen en verantwoordelijkheid te pakken? Is jouw aanpak daarbij gestructureerd, anticipeer je makkelijk en ben je tevens in staat om flexibel te werken, waarbij je het doel niet uit het oog verliest? Kan jij effectieve ontmoetingen organiseren met de juiste partijen en gesprekken voeren op verschillende niveaus? Heb je een goed gevoel voor de uiteenlopende belangen die in complexe transities spelen en ben je in staat partijen met verschillende belangen bij elkaar te brengen? Zet jij nieuwe samenwerkingsverbanden op en weet je impact te creëren? Klinkt dit allemaal nog steeds herkenbaar? Lees dan verder.

Als Lead weet je de ambities van de Amsterdam Economic Board en de innovatiekracht in de regio Amsterdam te vertalen naar concrete acties. Je zet nieuwe samenwerkingsverbanden op en weet het eigenaarschap voor de uitvoering te beleggen bij relevante partijen.

Kortom, een strategische en uitdagende functie binnen een klein en enthousiast team waarin je veel verantwoordelijkheid draagt en je opgedane kennis en netwerken ten volle te benutten.

Profiel

 • Je hebt een WO denk- en werkniveau;
 • Je beschikt over ruime kennis en ervaring in de Life Science & Health (LSH) sector met bij voorkeur kennis op het terrein van data, artificiële intelligentie en innovatie;
 • Je hebt ruime ervaring in het werken met publieke en private partijen. Ervaring in het bedrijfsleven is een pré;
 • Je hebt een heldere visie op grootstedelijke vraagstukken en innovatie in het algemeen;
 • Daarnaast heb je een visie op de strategie voor de Metropoolregio als onderdeel van het nationale LSH ecosysteem in het bijzonder;
 • Je beschikt over een groot en relevant netwerk in de gezondheidszorg en brede LSH-sector;
 • Je neemt gemakkelijk inhoudelijk de lead, of het nu gaat om bestuurders, CEO’s, hoogleraren of startups;
 • Je hebt een flinke dosis ondernemerschap en bent in staat om kansen te spotten en nieuwe partijen (financieel) te verbinden;
 • Inspirerend leiderschap kenmerkt jouw stijl;
 • Je beschikt over uitstekende beïnvloedings- en onderhandelingsvaardigheden;
 • Je bent een natuurlijke communicator met sterke interpersoonlijke vaardigheden;
 • Je functioneert moeiteloos in een veranderende en complexe, multidisciplinaire omgeving, waarin je gesprekpartner bent voor alle betrokken partijen op verschillende niveaus;
 • Je hebt minimaal 10 jaar werkervaring, met aantoonbare ervaring in een voortrekkersrol.

Wat wij bieden

 • Een functie per direct voor 32 uur per week;
 • Een jaarcontract met mogelijk daarna een vaste aanstelling;
 • Je komt te werken in een team met 5 andere leads, onder leiding van de Algemeen Directeur van de Board;
 • Salarisindicatie: € 5500 – € 7700 (o.b.v. 40 uur);
 • Wij zoeken iemand die in vaste dienst komt bij de Board – alleen als je hier voor openstaat, nodigen we je uit op deze vacature te reageren.

Stuur je sollicitatie per e-mail naar Nina Tellegen, Algemeen Directeur – via Yvonne Roos y.roos@amecboard.com Je kunt t/m 28 juni op deze vacature reageren. Sollicitaties die na deze datum binnenkomen nemen wij niet in behandeling. Voor vragen kun je ook contact opnemen met Yvonne Roos tel: 06- 21257382 of: y.roos@amecboard.com.

 

#slimgroengezond

Wil je voortaan ons laatste nieuws en aankomende (online) events ontvangen? Volg ons dagelijks op TwitterLinkedIn en schrijf je in voor onze maandelijkse Board Update.