Groen licht aan het einde van de tunnel

Nina Tellegen, algemeen directeur van de Board, benadrukte tijdens de Duurzaamheid Top van de Metropool Amsterdam het belang van gezamenlijke actie om concrete stappen te zetten zodat we duurzaam uit de crisis kunnen komen. Momenteel werkt de Board met overheden, bedrijfsleven en kennisinstellingen in de regio aan initiatieven zoals circulair textiel, banenmotoren en duurzame bedrijventerreinen om tot een stappenplan te komen voor de komende 3 jaar, gericht op duurzaam herstel en werkgelegenheid.

MRA Duurzaamheid Top

De tweede MRA Duurzaamheid Top op donderdag 29 oktober stond in het teken van de weg naar een Green Deals. Zo namen bestuurders van de 35 overheden in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) deel aan de top om vooruit te kijken naar de Green Deals, die zich richt op een duurzaam herstel. Voor het uitgebreide verslag van de Duurzaamheid top klik hier. Vanaf minuut 36 gaat het over de Green Deals.

De regio Amsterdam is hard geraakt door de coronamaatregelen. De economische gevolgen van de pandemie maken nog eens extra duidelijk dat welvaart en economische groei niet vanzelfsprekend zijn. Om de welvaart ook op langere termijn te behouden en te vergroten, moet de economie harder en anders groeien. Door versneld en gezamenlijk in te zetten op een klimaat neutrale en circulaire regio, investeren we in de economie van vandaag en van morgen.

‘Groen licht aan het einde van de tunnel’

Nina Tellegen lichtte de voortgang van het traject naar de ‘MRA Green Deal | duurzaam uit de crisis toe’. Zo memoreerde ze aan de ‘prachtige initiatieven’ die tijdens de Top de revue passeerden. Ook ging ze in op de vraag hoe een versnelling kan worden aangebracht om duurzaam uit de coronacrisis te komen. ‘We zijn allemaal op zoek naar het licht aan het einde van de tunnel, maar hoe zorgen we ervoor dat het een groen licht wordt?’

State of the Region

Bedrijven, kennisinstellingen en overheden werken toe naar een ambitieuze set afspraken op 2 december tijdens State of the Region. Met als doel om op korte termijn banen te creëren en op lange termijn meer welvaart te realiseren. State of the region vindt dit jaar digitaal plaats en is daardoor toegankelijk voor iedereen. Schrijf je hier in.

Klik hier voor meer informatie over de Green Deals en de thema’s waarvoor actieplannen gemaakt worden.

 

5 november 2020

Meer weten over

Neem contact op

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten