State of the Region 2020 – UITGESTELD

State of the Region is hét jaarlijks terugkerende kritisch optimistische evenement, waarin we samen een blik werpen op de gezamenlijke kracht en het vermogen van de Metropoolregio Amsterdam. Vanwege het coronavirus zal de 3e editie niet op 15 juni plaatsvinden, maar naar een nader te bepalen datum verschoven worden.

De gezamenlijke overheden in de Metropoolregio Amsterdam (MRA), de Amsterdam Economic Board, amsterdam & partners en WeMakeThe.City organiseren de 3e editie van de ‘State of the Region’.

Waarom?

Tijdens de ‘State of the Region 2020’ komen bedrijfsleven, overheden en kennis-, cultuur- en maatschappelijke instellingen bij elkaar om de gezamenlijke grootstedelijke uitdagingen te bespreken en hun visie op de regio te delen. Dit is hét jaarlijks moment waarop 600 invloedrijke spelers uit de MRA verenigd zijn.

Corona heeft ons leven in korte tijd drastisch veranderd. Tijdens State of the Region bespreken we welke invloed dat heeft op de economie en op de samenleving van de regio Amsterdam. Hoe het gaat met bedrijven, zzp’ers en werknemers in de Metropool? We praten verder over cruciale beroepen en de noodzaak van goede data om beslissingen te kunnen nemen. En we denken voorzichtig na over het moment waarop we weer naar buiten mogen, de winkels en horeca weer opengaan en de ziekenhuizen terug naar hun normale staat kunnen. Wat hebben we dan geleerd? Welke initiatieven en gewoonten willen we dan vooral voortzetten? En wat hebben we eigenlijk helemaal niet gemist? Wat betekent Corona voor het werken aan de toekomst van de Metropoolregio Amsterdam?

Programma:

12.00-14.00 uur Acts of the Region, met onder andere:

  • Internationals in de regio Amsterdam,
  • Economengesprek,
  • Inkopen met Impact,
  • Vertrouwd data delen met Amdex

15.00-16.30 uur Facts en Future of the Region

Gesprek met Professor Henri de Groot en een aantal key spelers uit de regio over de invloed van de coronacrisis op de regionale economie en samenleving, gevolgd door een nader te bepalen inspirerende spreker. Daarna zoomen we in op een aantal inspirerende initiatieven. Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema sluit af met een speech waarin zij ingaat op de toekomst van de regio.

16.30-18.00 uur Netwerkborrel

Save-the-Date

Voor State of the Region nodigen we  onze gasten persoonlijk uit. Zij hebben allemaal al een Save the Date ontvangen.

Anderen kunnen zich aanmelden voor de wachtlijst via dit formulier.

Ook wij denken mee om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Dit kan betekenen dat we events tot 24 uur van te voren af kunnen zeggen. Ervaar je griepklachten? Dan vragen we je om thuis te blijven en het ons te laten weten via stateoftheregion@amecboard.com.