United Repair Centre

Het United Repair Centre levert B2B kledingreparatie- en re-commerce oplossingen voor kleding en accessoires. Dit initiatief wil een beweging creëren met een positieve impact op het milieu en sociale werkgelegenheid.

Het United Repair Centre opende haar deuren officieel op 1 juli 2022 en repareert sindsdien kledingstukken van onder meer Patagonia. Met als motto: Repair is the new cool.

Beluister ook de podcast: Zo maken we de kledingindustrie duurzamer.

Waarom het United Repair Centre?

Veel merken en retailers hebben ervaring opgedaan met het aanbieden van reparatiediensten. Weinigen is het gelukt dit een blijvend onderdeel te maken van hun activiteiten. Vooral doordat reparatie heel specifieke kennis en kunde vereist. Die vaststelling gaf het startsein voor de regionale Green Deal Circulair Textiel.

Een gedeeld reparatiecentrum kan door grotere schaal een blijvend aanbod leveren. En zo de groeiende negatieve impact van de textielindustrie verminderen.

Het United Repair Centre (URC) repareert kleding voor verschillende merken. En biedt tot 2025 werkgelegenheid aan 100-150 statushouders of mensen die anders niet makkelijk aan werk komen. In september 2022 startte het URC met een opleiding die de komende jaren 300 studenten opleidt tot gecertificeerde textielherstellers. Dit doen zij in samenwerking met House of Denim.

De basis voor het URC is gelegd door Makers Unite die al een vergelijkbare sociale onderneming had voor het lokaal produceren van kleding. Patagonia heeft een grote rol gespeeld in het inbrengen van hun ervaring met repareren. ROM InWest heeft in de eerste financieringsronde een belangrijk aandeel geleverd.

Hier werken we aan

Resultaten met het United Repair Centre

  • 13 fte waarvan 7 met afstand tot arbeidsmarkt
  • Productiecapaciteit van 20.000 reparaties per jaar

Sluit je aan

Wil jouw organisatie ook een bijdrage leveren aan het United Repair Centre? Voor meer informatie over de mogelijkheden en om aan te sluiten, neem je contact op met Claire Teurlings, Lead Circulaire Economie.

Het URC maakt deel uit van de Green Deal Circulair Textiel.

Claire Teurlings | Amsterdam Economic Board

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit initiatief