Verantwoorde digitale Metropool

Samen met partners zetten wij ons in voor de Metropool Amsterdam als een verantwoorde, duurzame en inclusieve digitale regio. We zijn autonoom en hebben grip op onze data, in plaats van andersom.

Technologie ondersteunt op een verantwoorde manier maatschappelijke vraagstukken in de regio. De ecologische voetafdruk van ons digitale systeem is minimaal door circulair gebruik van materialen en een flexibele, slimme inzet van duurzame energie.

Digitalisering veroorzaakt maatschappelijke veranderingen. Dat roept vragen op over veiligheid, discriminatie, beïnvloeding en de macht van technologiebedrijven. Ook zien we dat digitalisering onze leefomgeving en ons klimaat belast en grote impact heeft op het energiesysteem.

Daarom werken we in 2022 aan initiatieven en programma’s die de transitie naar een duurzame en verantwoorde digitale regio in gang zetten. Dit jaar willen we een regionaal data-akkoord opstellen, dat is gebaseerd op duurzaamheid en publieke waarden. Dat doen we samen met een breed scala aan betrokken partijen. Met dit akkoord zetten we duurzaam en verantwoord datagebruik hoger op alle relevante agenda’s.

Initiatieven

Programma's

Nieuws

Thumbnail van Waarom kunnen mensen en machines niet met elkaar opschieten?
| Nieuws

Waarom kunnen mensen en machines niet met elkaar opschieten?

Lees artikel
Thumbnail van State of the Region 2022: Samenwerken aan de Metropool van Morgen
| Nieuws

State of the Region 2022: Samenwerken aan de Metropool van Morgen

Lees artikel
Thumbnail van Sanquin: Utopische ambities voor bloedbank van de toekomst
| Nieuws

Sanquin: Utopische ambities voor bloedbank van de toekomst

Lees artikel
Thumbnail van Samenwerking ROM InWest en Amsterdam Economic Board bekrachtigd
| Nieuws

Samenwerking ROM InWest en Amsterdam Economic Board bekrachtigd

Lees artikel