Verantwoorde digitale Metropool

Samen met partners zetten wij ons in voor de Metropool Amsterdam als een verantwoorde, duurzame en inclusieve digitale regio. We zijn autonoom en hebben grip op onze data, in plaats van andersom.

Technologie ondersteunt op een verantwoorde manier maatschappelijke vraagstukken in de regio. De ecologische voetafdruk van ons digitale systeem is minimaal door circulair gebruik van materialen en een flexibele, slimme inzet van duurzame energie.

Digitalisering veroorzaakt maatschappelijke veranderingen. Dat roept vragen op over veiligheid, discriminatie, beïnvloeding en de macht van technologiebedrijven. Ook zien we dat digitalisering onze leefomgeving en ons klimaat belast en grote impact heeft op het energiesysteem.

Daarom werken we in 2022 aan initiatieven en programma’s die de transitie naar een duurzame en verantwoorde digitale regio in gang zetten. Dit jaar willen we een regionaal data-akkoord opstellen, dat is gebaseerd op duurzaamheid en publieke waarden. Dat doen we samen met een breed scala aan betrokken partijen. Met dit akkoord zetten we duurzaam en verantwoord datagebruik hoger op alle relevante agenda’s.

Initiatieven

Programma's

Nieuws

Thumbnail van Maurice van den Bosch (OLVG) over innovatie in de zorg
| Nieuws

Maurice van den Bosch (OLVG) over innovatie in de zorg

Lees artikel
Thumbnail van Nieuwe raads- en Statenleden schuiven aan
| Nieuws

Nieuwe raads- en Statenleden schuiven aan

Lees artikel
Thumbnail van Michiel van Vlimmeren (Salesforce): ‘Bundel je krachten’
| Nieuws

Michiel van Vlimmeren (Salesforce): ‘Bundel je krachten’

Lees artikel
Thumbnail van Innovation for Health biedt optimisme in moeilijke tijden
| Nieuws

Innovation for Health biedt optimisme in moeilijke tijden

Lees artikel