Mobiliteit

Samen met partners werken we aan emissievrij stedelijk vervoer. Er is steeds meer behoefte aan slimme en schone mobiliteitsoplossingen voor personen, goederen en diensten. De Board initieert en ondersteunt initiatieven die bijdragen aan slimme en schone mobiliteit van personen en goederen in de regio.

Grootstedelijke regio’s, zoals de Metropool Amsterdam, zijn de motoren van de economie. We werken, wonen en recreëren in de Metropool Amsterdam als ‘daily urban system’. Er komen steeds meer inwoners, bedrijven en bezoekers. Dat betekent een toename van alle verkeersstromen, een grotere druk op de openbare ruimte en een ongewenste toename van schadelijke CO2-uitstoot.

De regio wil internationaal voorloper zijn op het gebied van slim en schoon stedelijk vervoer (goederen-, diensten en personenvervoer) en een leidende rol spelen op het gebied van innovaties in het logistieke systeem en verbindingen met logistieke hubs buiten de stad, zodat de positie als logistieke hub van wereldformaat wordt versterkt.

Ambities Mobiliteit

De Board werkt samen met partners aan een slimme, groene en gezonde toekomst van de Metropool Amsterdam. Door de focus op initiatieven voor emissievrije stadslogistiek dragen we bij aan onze ambities in 2025 voor de slimme, groene en gezonde Metropool.

Initiatieven

Nieuws

Thumbnail van Duurzaamheid Top 2021 zet in op vijf afspraken
| Nieuws

Duurzaamheid Top 2021 zet in op vijf afspraken

Lees artikel
Thumbnail van Samen de internationale fietsmetropool versterken!
| Nieuws

Samen de internationale fietsmetropool versterken!

Lees artikel
Thumbnail van Digitalisering in de stadslogistiek: Een aardig eind op weg
| Nieuws

Digitalisering in de stadslogistiek: Een aardig eind op weg

Lees artikel
Thumbnail van Zero emissie door overstap van gas op elektrisch
| Nieuws

Zero emissie door overstap van gas op elektrisch

Lees artikel