Mobiliteit

Samen met partners werken we aan emissievrij stedelijk vervoer. Er is steeds meer behoefte aan slimme en schone mobiliteitsoplossingen voor personen, goederen en diensten. De Board initieert en ondersteunt initiatieven die bijdragen aan slimme en schone mobiliteit van personen en goederen in de regio.

Grootstedelijke regio’s, zoals de Metropool Amsterdam, zijn de motoren van de economie. We werken, wonen en recreëren in de Metropool Amsterdam als ‘daily urban system’. Er komen steeds meer inwoners, bedrijven en bezoekers. Dat betekent een toename van alle verkeersstromen, een grotere druk op de openbare ruimte en een ongewenste toename van schadelijke CO2-uitstoot.

De regio wil internationaal voorloper zijn op het gebied van slim en schoon stedelijk vervoer (goederen-, diensten en personenvervoer) en een leidende rol spelen op het gebied van innovaties in het logistieke systeem en verbindingen met logistieke hubs buiten de stad, zodat de positie als logistieke hub van wereldformaat wordt versterkt.

Ambities Mobiliteit

De Board werkt samen met partners aan een slimme, groene en gezonde toekomst van de Metropool Amsterdam. Door de focus op initiatieven voor emissievrije stadslogistiek dragen we bij aan onze ambities in 2025 voor de slimme, groene en gezonde Metropool.

Initiatieven

Nieuws

Thumbnail van ‘Van de Board verwacht ik dat het een linking pin is’
| Nieuws

‘Van de Board verwacht ik dat het een linking pin is’

Lees artikel
Thumbnail van Servicelogistiek op de bakfiets: dit zijn de lessen tot nu toe
| Nieuws

Servicelogistiek op de bakfiets: dit zijn de lessen tot nu toe

Lees artikel
Thumbnail van Hoe scoort jouw organisatie op duurzaam inkopen?
| Nieuws

Hoe scoort jouw organisatie op duurzaam inkopen?

Lees artikel
Thumbnail van ‘Ik hoop dat leveranciers gaan concurreren met hun logistieke concept’
| Nieuws

‘Ik hoop dat leveranciers gaan concurreren met hun logistieke concept’

Lees artikel