Gezondheid

Samen met partners werken we aan een regio waarin inwoners twee gezonde levensjaren extra hebben. Dit kunnen we bereiken door de inzet op preventie van ziekte en het zo persoonlijk mogelijk maken van (medische) interventies. In de regio ontwikkelen we slimme, duurzame oplossingen voor de gezondheid van haar inwoners door middel van wetenschappelijk onderzoek, de analyse van data en de inzet van AI, en de implementatie van innovatieve interventies.

Onze regio wordt internationaal erkend als ‘power house’ in medische wetenschappen en toepassingen, en in data sciences en AI.

Door het slim combineren van deze kennis, ontwikkelen we steeds sneller en effectievere innovaties voor een betere gezondheid en welzijn. Door daarbij in te zetten op opschaling, maken de samenwerkende bedrijven, zorginstellingen, overheden en inwoners samen de omslag van ‘zorgconsument’ naar ‘gezondheidsproducent’. De kern van deze omslag is inzet op preventie van ziekte door slimme toepassingen van data-analyses.

Ambitie Gezondheid

In 2025 leven we gemiddeld twee jaar langer gezond. Wij zetten ons in voor langer gezond leven in een gezonde omgeving. Specifieke aandachtspunten zijn een schone en gezonde omgeving, en slim gebruik van data en kunstmatige intelligentie.

Initiatieven

Nieuws

Thumbnail van Vacature Kwartiermaker Gezondheidsdata Infrastructuur
| Nieuws

Vacature Kwartiermaker Gezondheidsdata Infrastructuur

Lees artikel
Thumbnail van Smart Health Amsterdam: ‘Data for Life’ komt tot leven
| Nieuws

Smart Health Amsterdam: ‘Data for Life’ komt tot leven

Lees artikel
Thumbnail van Basis gelegd voor uniforme gezondheidsdata infrastructuur
| Nieuws

Basis gelegd voor uniforme gezondheidsdata infrastructuur

Lees artikel
Thumbnail van Gezondheidsverschillen tussen sociale groepen: wat doen we daaraan?
| Nieuws

Gezondheidsverschillen tussen sociale groepen: wat doen we daaraan?

Lees artikel