Gezondheid

Samen met partners werken we aan een regio waarin inwoners twee gezonde levensjaren extra hebben. Dit kunnen we bereiken door de inzet op preventie van ziekte en het zo persoonlijk mogelijk maken van (medische) interventies. In de regio ontwikkelen we slimme, duurzame oplossingen voor de gezondheid van haar inwoners door middel van wetenschappelijk onderzoek, de analyse van data en de inzet van AI, en de implementatie van innovatieve interventies.

Onze regio wordt internationaal erkend als ‘power house’ in medische wetenschappen en toepassingen, en in data sciences en AI.

Door het slim combineren van deze kennis, ontwikkelen we steeds sneller en effectievere innovaties voor een betere gezondheid en welzijn. Door daarbij in te zetten op opschaling, maken de samenwerkende bedrijven, zorginstellingen, overheden en inwoners samen de omslag van ‘zorgconsument’ naar ‘gezondheidsproducent’. De kern van deze omslag is inzet op preventie van ziekte door slimme toepassingen van data-analyses.

Ambitie Gezondheid

In 2025 leven we gemiddeld twee jaar langer gezond. Wij zetten ons in voor langer gezond leven in een gezonde omgeving. Specifieke aandachtspunten zijn een schone en gezonde omgeving, en slim gebruik van data en kunstmatige intelligentie.

Initiatieven

Nieuws

Thumbnail van Clear. naar nationale finale van de Zorginnovatieprijs
| Nieuws

Clear. naar nationale finale van de Zorginnovatieprijs

Lees artikel
Thumbnail van Clear Health, Emma Zorgt en Attendi naar regionale voorronde Zorginnovatieprijs
| Nieuws

Clear Health, Emma Zorgt en Attendi naar regionale voorronde Zorginnovatieprijs

Lees artikel
Thumbnail van Boardleden in gesprek: ‘De beste mensen zijn niet per se de mensen met een Harvard-phd’
| Nieuws

Boardleden in gesprek: ‘De beste mensen zijn niet per se de mensen met een Harvard-phd’

Lees artikel
Thumbnail van Inschrijving voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2021 is geopend
| Nieuws

Inschrijving voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2021 is geopend

Lees artikel