Gezondheid

Samen met partners werken we aan een regio waarin inwoners twee gezonde levensjaren extra hebben. Dit kunnen we bereiken door de inzet op preventie van ziekte en het zo persoonlijk mogelijk maken van (medische) interventies. In de regio ontwikkelen we slimme, duurzame oplossingen voor de gezondheid van haar inwoners door middel van wetenschappelijk onderzoek, de analyse van data en de inzet van AI, en de implementatie van innovatieve interventies.

Onze regio wordt internationaal erkend als ‘power house’ in medische wetenschappen en toepassingen, en in data sciences en AI.

Door het slim combineren van deze kennis, ontwikkelen we steeds sneller en effectievere innovaties voor een betere gezondheid en welzijn. Door daarbij in te zetten op opschaling, maken de samenwerkende bedrijven, zorginstellingen, overheden en inwoners samen de omslag van ‘zorgconsument’ naar ‘gezondheidsproducent’. De kern van deze omslag is inzet op preventie van ziekte door slimme toepassingen van data-analyses.

Ambitie Gezondheid

In 2025 leven we gemiddeld twee jaar langer gezond. Wij zetten ons in voor langer gezond leven in een gezonde omgeving. Specifieke aandachtspunten zijn een schone en gezonde omgeving, en slim gebruik van data en kunstmatige intelligentie.

Initiatieven

Nieuws

Thumbnail van Gezondheidsdata democratiseren
| Nieuws

Gezondheidsdata democratiseren

Lees artikel
Thumbnail van Innovation for Health: Hoe data de toekomst van zorg bepalen
| Nieuws

Innovation for Health: Hoe data de toekomst van zorg bepalen

Lees artikel
Thumbnail van De datakloof overbruggen om AI aan het bed te brengen
| Nieuws

De datakloof overbruggen om AI aan het bed te brengen

Lees artikel
Thumbnail van ‘Clear gaat miljoenen mensen helpen’
| Nieuws

‘Clear gaat miljoenen mensen helpen’

Lees artikel