Regio’s en steden Europa werken aan betere toekomst

Het thema van de 15e Europese Week van Regio’s en Steden is bekend. Afgelopen 19 januari presenteerden de Europese Commissie en het Comité van de Regio’s de plannen voor de komende editie. Dit jaar staat die in het teken van ‘werken aan een betere toekomst’.

In 2017 wordt de Europese Week van Regio’s en Steden (voorheen Open Days) in oktober georganiseerd, vlak voor de publicatie van het cohesieverslag en de presentatie van de Commissieplannen voor het EU meerjarig financieel kader 2020-2026 . Het evenement is daarom een ideaal platform voor de presentatie van standpunten van regio’s en steden over het budget en bijbehorende wetsvoorstellen betreffende cohesiebeleid en plattelandsontwikkeling.

Cohesiebeleid

Centraal tijdens deze Europese week staan onder meer de plannen voor het EU meerjarig financieel kader (MFK) vanaf 2020 en de ontwikkelingen op gebied van Europees cohesiebeleid. Marc Lemaître, DG Regionaal beleid bij de Europese Commissie, benadrukte in zijn presentatie het belang van gezamenlijk aantonen dat cohesiebeleid onderdeel is van de oplossing bij aanpak van diverse Europese uitdagingen. Cohesiebeleid vormt een belangrijke basis voor Europese solidariteit.

Veerkrachtige en slimme steden

Naast het centrale thema zijn er in de week drie subthema’s benoemd: het bouwen van veerkrachtige en slimmere regio’s en steden, regio’s en steden als aanjagers van verandering en het delen van kennis om resultaten te boeken.

Op 9 oktober vindt de openingssessie in het Europees Parlement en de persconferentie van het Comité van de Regio’s plaats. Op 10 oktober worden de RegioStars awards uitgereikt. En van 10 tot en met 12 oktober vinden de workshops, debatten, interactieve sessies en side events plaats op diverse locaties in Brussel.

Inschrijven

Als regio of stad deelnemen aan deze 15e Europese Week? Je kunt je tot 31 maart 2017 aanmelden als event partner via deze link. Of lees de gids over de Europese Week en de regels van deelname en tijdlijn. Registreren voor deelname aan de workshops en evenementen kan vanaf juli 2017.

Meer informatie op de site van de Europese Week van Regio’s en Steden.

Bron: agendastad.nl | Foto: European Parliament (flickr)

26 januari 2017

Meer weten over

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten