Lokale innovatie om oceaan duurzaam te herstellen

Hoe kunnen we de waarden en het gedrag van mensen veranderen na de coronacrisis? We hebben de wetenschap en oplossingen, maar hoe komen we tot actie om de oceaan gezond te maken? Wat kunnen we leren van lokale kennis, teamwork, onze recente wereldwijde crisis en lock-in, systeemdenken, gedragswetenschappen en marketing?

The Ocean Race Summit bracht leiders, wetenschappers en andere veranderaars samen om innovatieve oplossingen en winnende strategieën te delen om de gezondheid van de oceaan duurzaam te herstellen en de toekomst te creëren die we willen, ook nu tijdens de coronacrisis.

Innovatie oplossingen in de praktijk

In deze editie werden o.a. learnings besproken vanuit het Nederlandse perspectief. Panel leden Jacqueline Cramer; Boardlid en Ambassadeur ‘Circulaire Economie’ van de Board, Liesbeth van Tongeren; wethouder Duurzaamheid, Milieu, Energietransitie en plaatsvervangend burgemeester van de gemeente Den Haag en Willem Ferweda; oprichter en CEO van Commonland over op welke manier de innovatieve oplossingen in Nederland (proces, kennis en kunde) kan helpen bij het verduurzamen van de oceaan en over het belang van integreren van duurzame, ecologische en economische doelstellingen.

 “Het is essentieel dat bedrijven bij de start van elke business strategie alle milieu en duurzaamheidsaspecten meenemen om netto positieve waarde te creëren. Dat doen we heel concreet met een inkoop overeenkomst samen met publieke en private partijen. De doelstelling is om in 2030 50% CO2 reductie, circulariteit en positieve waarde te creëren door bij extracten uit gravel en zand bijvoorbeeld het terug te brengen in een betere status. Dat lukt alleen maar door transparant te zijn over proces, criteria en resultaten. Tegelijkertijd blijven we lobbyen om wet- en regelgeving van overheden strikter te maken zodat er alleen nog vraag ontstaat naar duurzame oplossingen, dan moet de markt zich hieraan committeren. Alleen is de urgentie om nu al te beginnen door intensief samen te werken in de praktijk, en dat werkt.” Jacqueline Cramer

Bekijk de gehele paneldiscussie The Dutch Perspective vanaf 3.27.00:

Lees meer

Klik hier voor de terugblik van The Ocean Race Summit 2020.
Bekijk hier ons Grondstoffentransitieprogramma.
Thema Inkopen met Impact en waarom we anders inkopen stimuleren.

Wil jij voortaan ons belangrijkste nieuws in je mailbox ontvangen? Meld je dan hier aan voor onze maandelijkse Board Update.

28 mei 2020

Meer weten over

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten