Augmedit, Ellogon.AI, Kepler Vision en Layco naar regionale voorronde Zorginnovatieprijs 2024

De vier meest veelbelovende innovatieve scale-ups in de zorg zijn bekend. Deze zorginnovators en vertegenwoordigers uit de regio maken kans op een plek in de finale van de Nationale Zorginnovatieprijs 2024: de prijs voor de meest innovatieve scale-up op het gebied van zorg en welzijn.

Uit maar liefst 25 regionale inschrijvingen zijn vier genomineerden geselecteerd. Deze innovatieve scale-ups uit de provincie Noord-Holland strijden op 13 februari in de regionale voorronde van de Nationale Zorginnovatieprijs 2024.

Naast alle eer, aandacht en erkenning staat er voor hen flink wat op het spel. De regionale winnaar krijgt een gratis lidmaatschap van onze Network Council, wint twee tickets voor Innovation for Health én wordt uitgenodigd voor een spotlight-event van Kadans Science Partner. En het belangrijkste: de regionale winnaar gaat door naar de landelijke finale op 21 maart, tijdens het Health Valley Event. Alle exposure is een uitgelezen kans voor de genomineerden om hun innovatie te versnellen.

Regionale genomineerden

 • Augmedit met Lumi: snellere en betere operaties met 3D hologram

  Opereren met hulp van 2D beeldtechnologie is al jarenlang de norm voor lab-personeel, onderzoekers en artsen. Dat is relatief ingewikkeld, inefficiënt en de technologie laat veel ruimte voor fouten. Lumi maakt van bestaande 2D scans een 3D hologram, die veel beter te bestuderen is. Zo leidt deze zorginnovatie tot betere, efficiëntere zorg en lagere zorgkosten.

 • Ellogon.AI met EIDOS: betere patiënt-selectie voor effectievere immunotherapie

  EIDOS ondersteunt medische specialisten in het selecteren van kankerpatiënten voor wie de kans het grootst is dat de immunotherapie aanslaat. Want ongeveer 30% van alle kankerpatiënten die nu immuuntherapie krijgen, heeft hier geen baat bij. Terwijl 15% van niet-geselecteerde patienten er juist wél verbetering door zouden krijgen. EIDOS maakt het mogelijk, op basis van AI, om immunotherapie gerichter toe te passen.

 • Kepler Vision met Kepler Night Nurse: slimme valpreventie en -detectie bij ouderen

  Met een unieke combinatie van AI- en Computer Vision technologieën kan de Kepler Night Nurse sensor kwetsbare patiënten en ouderen op afstand monitoren in ziekenhuizen en verzorgingstehuizen. De sensor stuurt direct een melding bij een (mogelijke) valpartij, en voorkomt vals alarm. Zo staat het welzijn van patiënten voorop en is onmiddellijke medische interventie mogelijk.

 • Layco met vela®: toegankelijke, duurzame verloskundige zorg wereldwijd

  De vela® is een herbruikbare vacuüm-extractor die de zorg rondom een bevalling duurzamer maakt en beter toegankelijk voor moeder en kind. Het apparaat bespaart zo’n 40% CO2-eq en 98% aan afval, vergeleken met een wegwerpvariant. Door het product in hoge-inkomenslanden voor een normale prijs aan te bieden kan de prijs verlaagd worden in lage- en midden-inkomenslanden.

Deze vier ondernemers pitchen hun innovatie op aan een vakjury en het publiek. Tijdens dit event combineren we de regionale voorronde van de Nationale Zorginnovatieprijs 2024 en de officiële opening van Plus Ultra Amsterdam.

Details over het programma en de locatie vind je op onze eventpagina voor deze regionale voorronde. Wil je erbij zijn? Meld je tijdig aan!

Overtuigende, schaalbare business modellen

“Voor innovatie in de zorg zijn startups en scaleups onmisbaar. Met onze voorronde van de Zorginnovatieprijs bieden wij een podium aan de paradepaardjes uit onze regio”, vertelt Gerty Holla, Lead Gezondheid. Linze Rijswijk van ROM InWest vult aan: “Samen met Amsterdam Economic Board, Sigra, Rabobank en Amsterdam AI hadden we de lastige taak om uit de 25 Noord-Hollandse inzendingen de beste te selecteren. De vier genomineerde bedrijven zijn innovatief, hebben een overtuigend en schaalbaar business model en kunnen veel impact maken in de zorg.”

Zorginnovatieprijs

De Nationale Zorginnovatieprijs is een prijs voor de meest innovatieve onderneming in de scale-up fase op het gebied van zorg en welzijn. Dit is een kans voor ondernemers om hun innovatie, die al uitgewerkt, getest en gelanceerd is, te versnellen. In heel Nederland zijn er regionale voorrondes en elke regio selecteert één finalist. De finale van de Nationale Zorginnovatieprijs 2024 is op 21 maart tijdens het Health Valley Event. De prijsuitreiking is tijdens het Zorg & ICT event op 10 april 2024.

De regionale voorronde van de Nationale Zorginnovatieprijs wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van Zorg2025.

Over Zorg2025

Amsterdam Economic Board, Sigra, Rabobank Amsterdam, Amsterdam AI en ROM InWest organiseren al jarenlang succesvol de Zorg2025-bijeenkomsten en de regionale voorronde van de Zorginnovatieprijs. De Zorg2025-bijeenkomsten zijn gericht op het samenbrengen van zorg- en welzijnsinnovators en professionals, bedrijfsleven, onderzoekers en kennisinstellingen op het gebied van gezondheid en preventie. Het uitgangspunt is om kennis, nieuw onderzoek en innovatieve toepassingen te delen.

11 januari 2024

Meer weten over

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten