Circular Fashion Innovation Lab

Het Circular Fashion Innovation Lab is een samenwerking tussen modemerken, Europese garenspinners en de regionale circulaire textiel ondernemers.

Het doel van het initiatief is: nieuwe collecties maken van circulaire garens, gemaakt van lokaal afgedankte, niet-herdraagbare kleding.

Waarom het Circular Fashion Innovation Lab?

Het initiatief wil een boost geven aan het toepassen van en de productie van circulaire garens. Het bouwt verder op de samenwerking die is opgezet door Bright.fiber Textiles, met merken, sorteerders, meerdere producenten en Europese spinners. Hierin werken merken en producenten samen om nieuwe circulaire garens te ontwikkelen voor verwerking in de collecties van deelnemende merken. Dat levert een substantiële bijdrage aan de ambitie om in 2030 70% circulaire textiel in omloop te hebben in de Metropool Amsterdam.

Lees onder de video’s meer over waar we aan werken.

Hier werken we aan

  • 15-20 garens ontwikkeld en getest. Daarnaast gekozen voor kansrijke garens voor verschillende productietechnieken (vlakbrei, fine knit en jersey)
  • Nieuwe jersey doek succesvol industrieel geproduceerd en getest
  • Eerste collectie fine knit in augustus 2023 op de markt (met King Louie)

Sluit je aan

Voor meer informatie over de mogelijkheden of om je aan te sluiten bij het Circular Fashion Innovation Lab neem je contact op met Claire Teurlings, Lead Circulaire Economie.

En bekijk waar de Green Deal Circulair Textiel nog meer aan werkt.

Claire Teurlings | Amsterdam Economic Board

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit initiatief