Gerty

Gerty Holla

Lead Gezondheid

Focus: Gezondheid, Artificial Intelligence, Data, Innovatie

Door slim gebruik te maken van data en AI werkt Gerty met partners uit de regio aan nieuwe inzichten in gezondheid en zorg. Die helpen ziekte voorkomen en zorgen dat inwoners van de Amsterdamse metropoolregio (en daarbuiten) zo lang mogelijk zo gezond mogelijk blijven. Gezondheidsdata kunnen hieraan een belangrijke bijdrage leveren. Belangrijk is ook het versterken van het Life Sciences & Health Ecosysteem en het aanjagen van publiek-private samenwerkingen zoals de initiatieven Gezondheidsdata Infrastructuur (GDI) en Smart Health Amsterdam.

Gerty heeft als investment manager Life Sciences & Health bij diverse investeringsfondsen gewerkt, o.a. bij de ROM InnovationQuarter en bij BioPartner Startup Ventures. Ook heeft zij gewerkt voor de Adviesraad voor Wetenschap, Technologie en Innovatie (AWTI) en Amsterdam Science Park. Zij is jurylid voor de LSH Take Off programma’s van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en mentor bij de Ace Incubator.

“Gezondheid heeft een enorme impact op individu en maatschappij. Dat is ook bij de pandemie weer gebleken. Door slimme inzet van nieuwe technologieën en innovatieve samenwerkingen kunnen we de grote uitdagingen die op gezondheidsterrein op ons afkomen aanpakken. Zowel in preventie & lifestyle, als medische zorg, diagnostica en de ontwikkeling van geneesmiddelen.”

Initiatieven

Nieuws