Winnaar Ondernemerspitch FindSpace marktplaats voor onbenutte ruimte

Maak kennis met FindSpace, één van de drie winnaars van de Ondernemerspitch, een initiatief van Rabobank Amsterdam en Amsterdam Economic Board in samenwerking met Gemeente Amsterdam, ORAM, VNO-NCW, MKB en amsterdam&partners. Hoe geeft FindSpace vorm aan de 1,5-meter-economie? We stelden hen vijf vragen.

Hoe is het idee ontstaan voor FindSpace?

Ik, Inge Beerlage, was op zoek naar de kern van het probleem in de 1,5 meter samenleving en zag al snel dat er een mismatch was tussen vraag en aanbod van beschikbare ruimte. In het nieuws werd veel gesproken over lege eventhallen en kantoren en anderzijds hoorde ik horecaondernemers klagen dat ze niet genoeg capaciteit konden draaien voor een rendabele business. Dit klopte niet in mijn ogen. De ene partij mag zijn ruimte niet gebruiken terwijl de andere partij juist staat te springen om extra ruimte. Hierdoor ontstond het idee van FindSpace, waarmee wij onszelf willen ontwikkelen tot de marktplaats voor onbenutte ruimte. Op deze manier hopen wij efficiënt ruimte gebruik te stimuleren, over industrieën heen.

Wat is de missie van FindSpace?

Ervoor zorgen dat geen ruimte onbenut blijft.

Waarin verschilt ondernemen in het ‘(post-)coronatijdperk’ van ondernemen in het pre-coronatijdperk volgens jou?

Ik denk dat ondernemers post-corona tijdelijk genoegen moeten nemen met minder. We kwamen natuurlijk uit een lange periode van economische voorspoed, met goed draaiende bedrijven en jaar-op-jaar groeiverwachtingen. Post-corona gaat het erom dat ondernemers er, met de beperkte mogelijkheden, voor zorgen dat ze zichzelf weerbaar maken voor de recessie die komen gaat.

Waar wil je eind 2020 staan met FindSpace?

Ik hoop dat wij eind 2020 onszelf hebben ontwikkeld tot het platform voor onbenutte ruimte in Nederland.

Wat is je belangrijkste hulpvraag op dit moment?

Wij proberen een marktplaats te ontwikkelen om vraag en aanbod van ruimte bij elkaar te brengen. Om een groot netwerk op te bouwen zijn wij hiervoor altijd op zoek naar partijen met een specifieke vraag naar ruimte, of partijen die op dit moment ruimte beschikbaar hebben. Dit kan van alles zijn, van horecaondernemer, tot theatergezelschap, of van leegstaand parkeerterreinen tot vastgoed.

De Ondernemerspitch

‘Find Space’‘OrderMe’ en ‘De Groene Lobby’ zijn tijdens de Ondernemerspitch verkozen tot de drie beste initiatieven voor de 1,5-meter samenleving. Na een selectie uit ruim 120 ingezonden ‘corona-proof’-initiatieven van ondernemers uit de Metropool Amsterdam mochten 10 ondernemerspitchen voor een panel met o.a. Femke Halsema. De drie uiteindelijke winnaars krijgen volop toegang tot de kennis en het netwerk van de samenwerkende organisaties en ondersteuning bij de uitvoering van hun plannen van de organiserende partners.

In de media

Het Parool: Pitchen voor het nieuwe normaal: van 1,5 meterbankje tot afstandsstoplicht
AT5: De 1,5 meter bank en de ‘afstandpieper’: ondernemers pitchen oplossingen voor coronacrisis

Ook bijdragen aan de slimme, groene en gezonde regio?

Wil je voortaan ons laatste nieuws en de aankomende (online) events ontvangen? Volg ons op Twitter en LinkedIn en schrijf je in voor onze maandelijkse Board Update.

11 juni 2020

Meer weten over

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten