Meld je aan voor State of the Region: digitaal en voor iedereen

Woensdag 2 december vindt State of the Region plaats, hét jaarlijks terugkerende kritisch optimistische evenement, waarin we samen met burgemeester Femke Halsema een blik werpen op de gezamenlijke kracht en het vermogen van de Metropool Amsterdam. State of the region is dit jaar online en voor iedereen toegankelijk.

Meld je nu aan!

 

Deze editie zoomen we in op de economische gevolgen van de coronacrisis, de lessen die we hieruit leren, en de acties die partijen in en om Amsterdam nemen om uiteindelijk beter en duurzamer uit de crisis te komen. We kunnen het virus misschien nog niet de baas, wel kunnen we actie nemen om mensen snel opnieuw perspectief op werk te geven en in organisaties bedrijfsprocessen duurzaam in te richten.

State of the Region

Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema spreekt haar jaarlijkse ‘State of the Region’ uit en prominenten uit bedrijfsleven, wetenschap en overheid gaan vervolgens met elkaar in gesprek over de toekomst van de regio en wat vandaag nodig en haalbaar is.

Duurzaam uit de crisis

Corona heeft een ongekende impact op de gezondheid, het mentale welzijn en de bestaanszekerheid van veel organisaties en mensen in de regio Amsterdam. Tegelijkertijd biedt de huidige economische tegenwind kansen om de ingezette koers naar een CO2 neutrale en circulaire regio te versnellen. In de ziekenhuizen maar ook elders is de coronacrisis een driver voor innovatie, digitalisering, data-uitwisseling en samenwerking. De overheid toonde zich krachtig en flexibel, net als organisaties die in no-time hun bedrijfsvoering omgooiden om het hoofd boven water te houden of nieuwe kansen te grijpen. Dat willen we vasthouden.

Dit vraagt om een nieuw evenwicht tussen (economische) groei, gezondheid en duurzaamheid in een MRA die diverser en digitaler wordt. En gezamenlijk te werken aan een slimme, groene en gezonde toekomst van de regio.

Programma

Het programma van State of the Region bestaat uit:

  • Interview met Ben Verwaayen over de regiovisie Metropool Amsterdam;
  • Speech door voorzitter van de Board en Burgemeester van Amsterdam; Femke Halsema; 
  • In gesprek met Talitha van den Elst– Nova College, Paul Elbers-Amsterdam UMC en Abdelhamid Idrissi – Boeren voor Buren over samenwerkingen die zijn ontstaan tijdens de coronacrisis;
  • Paul Riemens– RAI Amsterdam en Desiree Uitzetter – NEPROM over de Green Deals Duurzaam uit de Crisis: hoe economisch herstel en werken aan de klimaatopgave hand in hand gaan;
  • Interview met Victor Everhardt – wethouder economie Gemeente Amsterdam en Cora Smelik – gedeputeerde duurzaamheid Provincie Flevoland over het belang van een regionale investeringsagenda;
  • Afsluiting en reflectie met Burgemeester Femke Halsema.

Wanneer

State of the Region is overal in de regio online te volgen op 2 december 2020 tussen 15:45 en 17.00 uur. 

Nu inschrijven!

State of the Region is toegankelijk voor iedereen die interesse heeft in, en bijdraagt aan de slimme, groene, gezonde toekomst van de Metropool Amsterdam.

Meld je aan via deze link. Zien wie er nog meer aanwezig zijn op het online event? Meld je dan ook aan voor het LinkedIn event.

 

De gezamenlijke overheden in de Metropool Amsterdam (MRA), de Amsterdam Economic Board en amsterdam&partners organiseren ‘State of the Region’ voor de derde keer.

23 november 2020

Meer weten over

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten