Marleen Stikker als Boardlid van start

Marleen Stikker, directeur Waag Society, is als Boardlid toegetreden. De Board formuleert de strategische richting op weg naar een slimme, groene en gezonde toekomst van de Metropool Amsterdam.

De Board bestaat uit vooraanstaande bestuurders van kennisinstellingen, leden van Raden van Bestuur van bedrijven en wethouders en burgemeesters uit de Metropool Amsterdam. Naast het strategisch richting geven met ambities voor zes grootstedelijke uitdagingen voor de Metropool Amsterdam in 2025, committeren ze zich aan een of meerdere uitdagingen die aansluiten bij hun eigen organisatie en/of netwerk. De Boardleden zetten ook zelf middelen, kennis en netwerken in om deze ambities te realiseren. Boardleden worden gevraagd. Hierbij wordt onder meer gekeken naar de verhouding tussen bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen. Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, is voorzitter van de Board.

Marleen Stikker zal met haar visie actief bijdragen aan de dialoog over de digitale stad van de toekomst. Meer weten over wie er in de Board zitten? Klik hier.

Amsterdam Data Exchange

Een van de initiatieven waar de Board aan werkt op het gebied van Digitale Connectiviteit is Amsterdam Data Exchange (AMdEX). Met AMdEX lossen we het probleem op dat veel organisaties wel data willen delen, maar niet altijd kunnen. Hoe zorg je ervoor dat je alleen data deelt met partijen die je vertrouwt, hoe zorg je dat zij alleen die data krijgen die je wil delen, hoe ga je om met betalingen hiervoor, hoe gaan we om met disputen? Met de Amsterdam Data Exchange willen we een neutraal model bieden dat dit mogelijk maakt, waarbij autonomie van de deelnemende partijen vooropstaat. Alleen zij zijn eigenaar van hun data en bepalen wat daarmee gedaan wordt. Lees meer

28 augustus 2019

Meer weten over

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten