Lopende initiatieven versnellen

Op 2 december zijn tijdens het event ‘State of the Region’ voor een aantal thema’s binnen de Green Deal Duurzaam uit de crisis - waar de Board samen met partners aan werkt - de eerste resultaten gepresenteerd. Het doel is om in korte tijd lopende initiatieven in de Metropool Amsterdam te versnellen. De reset van de huidige pandemie geeft ruimte om duurzame keuzes te maken.

Green Deals | Vier thema’s

Er zijn interessante coalities ontstaan of bestaande coalities versterkt van partijen die zich willen inzetten op 4 thema’s:

  • Fietshotspot MRA: het comfort van de auto… met het plezier van de fiets
  • Circulair Textiel: een circulaire textielindustrie veroorzaakt minder milieubelasting en levert extra werkgelegenheid op
  • Technisch talent & duurzame banen: door bundeling van krachten mensen van werk naar werk helpen
  • Nieuwbouwwoningen van hout: woningproductie naar 20% in circulaire  houtbouw

Investeren & werkgelegenheid

Het uitgangspunt is dat voor verschillende thema’s concrete investeringsproposities worden ontwikkeld of andere stevige afspraken te maken voor werkgelegenheid en een slimme, groene en gezonde regio.

Concrete acties

De ambities zijn hoog. Zo is voor de fietsmetropool de eerste online bijeenkomst geweest  om af te spreken hoe de fiets centraal te stellen in duurzaam herstel van de regio en concrete acties voor te bereiden, wordt er voor technisch talent en duurzame banen een online tool ontwikkeld om talent initiatieven in de regio zichtbaar en vindbaar te maken & er matching kan plaatsvinden tussen vraag en aanbod, wordt er in de textiel keten o.a. gewerkt aan een sterk ecosysteem van partijen die elkaar kennen (meet-up derde week april) en gaan samenwerken op diverse onderwerpen en worden de voordelen van nieuwbouwwoningen van hout steeds zichtbaarder; houtbouw is bijvoorbeeld een duurzame oplossing voor de druk op de woningbouw.

Publiciteit

De toekomst van houtbouw – AT5

1 op de 5 woningen in hout – Parool

Geen textiel meer in de prullenbak – Kijk op Groot Amsterdam

 Wil je meer weten of je aansluiten? Klik dan hier voor meer informatie: Green Deals Duurzaam uit de Crisis

8 maart 2021

Meer weten over

Neem contact op

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten