Talent Ecosysteem Gids (TEG)

 • Talent voor de Toekomst
 • De coronacrisis heeft een enorme krimp tot gevolg in horeca, vervoers- en transportsector, uitzend- en reisbranche, industrie en zorgdiensten. Ontslagrondes en faillissementen worden realiteit. Tegelijkertijd is er juist een grote vraag naar talent in sectoren als techniek, ICT, onderwijs en zorg. Het is noodzakelijker dan ooit om levenslang leren en om bij- en omscholing te ondersteunen.

  Waarom Talent Ecosysteem Gids

  Met de ontwikkeling van TEG maken we het ecosysteem voor talentontwikkeling in de Metropool Amsterdam zichtbaar en toegankelijk voor alle partijen in de regio. Daarmee creëren we een tool die de effectieve inzet en ontwikkeling van talentinitiatieven in de regio ondersteunt. Door de focus op initiatieven voor omscholing en bijscholing van digitaal, circulair en energie-talent draagt TEG bij aan de slimme en groene Metropool.

  Wat is TEG?

  Met de tool vinden bedrijven straks hun weg in het aanbod voor talentontwikkeling, bijvoorbeeld opleidingen voor tech-banen of omscholing naar de energiesector. Ook krijgen ze inzicht in hoe ze aan talentontwikkeling in de regio kunnen bijdragen, bijvoorbeeld door stages aan te bieden. Kennisinstellingen en talentinitiatieven krijgen de mogelijkheid om met relevante doelgroepen in contact te komen en hun zichtbaarheid te vergroten. De tool biedt overheden een actueel overzicht voor investeringsbeslissingen en efficiënte allocatie van resources.

  Resultaten 2021

  • Er is een samenwerkingsconsortium met ten minste 3 andere partijen (overheden en ten minste 1 kennisinstelling) voor de verdere ontwikkeling van TEG en er is externe financiering opgehaald.
  • Er is een Minimum Viable Product (MVP) met een overzicht van het talentecosysteem in relatie tot de energietransitie en IT.
  • Er is verbinding gemaakt met ten minste vier talentprogramma’s in de Metropool Amsterdam.
  • Er is een operationeel plan voor de uitrol, governance en organisatievorm, marketing, communicatie, beheer, roadmap en verdere ontwikkeling van de tool.

   

  Activiteiten 2021

  • Het vormen van een samenwerkingsconsortium met geïnteresseerde partijen en het neerzetten van governance en partnership-model voor TEG.
  • Het ophalen van de externe financiering en het bouwen van een MVP, met focus op IT.
  • Het maken van de verbindingen tussen de Talent Ecosysteem Gids en bestaande MRA- en Boardprogramma’s.
  • Het maken van een plan voor lancering & adoptie (inclusief marketing & communicatie).

  Uitnodiging tot samenwerking

  Ben je zelf op zoek naar een overzicht van initiatieven voor levenslang leren, om- en bijscholing in de regio en/of wil je de gids helpen valideren? Neem dan contact op met Natalija Counet, Lead Talent voor de Toekomst.

  Nieuws

  Thumbnail van House of Skills verder als programma Board
  | Nieuws

  House of Skills verder als programma Board

  Lees artikel
  Thumbnail van Melkweg gaat medewerkers helpen oriënteren en omscholen naar IT-sector
  | Nieuws

  Melkweg gaat medewerkers helpen oriënteren en omscholen naar IT-sector

  Lees artikel
  Thumbnail van Interxion start samenwerking met IT en tech-studiegids TekkieWorden.nl
  | Nieuws

  Interxion start samenwerking met IT en tech-studiegids TekkieWorden.nl

  Lees artikel
  Thumbnail van Boardleden in gesprek: ‘Alleen een beetje afremmen gaat onze problemen niet oplossen’
  | Nieuws

  Boardleden in gesprek: ‘Alleen een beetje afremmen gaat onze problemen niet oplossen’

  Lees artikel