Investeerders en startups vinden elkaar bij LSH Capital Match

Inhoudelijke sessies én matchmaking tussen startups en investeerders, dat is LSH Capital Match. Tim Wolbrink, co-founder van Cory.Care: “Het is hét perfecte event om nieuwe connecties op te doen, te zien waar je als startup staat en de investeerderswereld beter te leren kennen.”

ROM InWest en Amsterdam Economic Board organiseren op 28 november het LSH Capital Match event, waar investeerders en startups in de Life Sciences & Health sector elkaar ontmoeten.

Tim Wolbrink - Cory.Care

Tim Wolbrink – Cory.Care

Cory.Care is een online consumentenplatform dat in 2023 startte met een digital first huisartsenpraktijk. Deze online praktijk richt zich op de ongeveer half miljoen Nederlanders die geen huisarts kunnen vinden. Bijvoorbeeld omdat ze net zijn verhuisd en de huisarts in hun buurt geen nieuwe patiënten meer aanneemt. “Vorig jaar augustus, kort nadat we ons platform hadden gelanceerd, was ik bij het LSH Capital Match event”, vertelt Wolbrink. “Ik ging erheen omdat we op zoek waren naar financiering. Het is het meest effectieve event waar ik ooit ben geweest. Vooral omdat ik goede gesprekken kon voeren met potentiële investeerders.”

Lees meer over het LSH Capital Match event in 2023.

Diepgravend gesprek

Net als vorig jaar kun je ook in 2024 op voorhand aangeven met welke startup of investeerder je in gesprek wilt. Bij wederzijdse interesse spreek je elkaar tijdens het event minimaal een kwartier. “Bij dit soort events heb je meestal maar een paar minuten voor je pitch. Maar nu kregen we echt de gelegenheid ons verhaal te doen en ontstond een goed, diepgravend gesprek”, blikt Wolbrink terug. “Naast gesprekken met investeerders, werd ik ook gewezen op andere financieringsmogelijkheden. Zoals de Rabobank Innovatielening, subsidies en de MIT-regelingen.”

Nuttige contacten

Wolbrink is niet de enige die enthousiast is over het LSH Capital Match event 2023. Bijna driekwart van de deelnemers liet weten dat het event heeft bijgedragen aan nieuwe investeringen of samenwerkingsmogelijkheden. Daarnaast zei 80 procent er in november zeker weer bij te willen zijn, omdat zij vorig jaar nuttige contacten hebben opgedaan.

Zo maakte Wolbrink vervolgafspraken voor na het event met ROM InWest, Holland Capital, Shaping Impact Group en Lumo Labs. Uit alle gesprekken haalde hij waardevolle adviezen, en met twee van hen is hij nog in overleg over een mogelijke investering, zo vertelt hij. “De financiers die ik tijdens het event sprak, moedigden ons aan om focus aan te brengen. Dat we eerst aan één goede product-marketfit moesten werken. Dat doen we nu met Cory.Care.”

Goede adviezen

Ook dit jaar is Wolbrink er weer bij. “We hebben onze eerste investering binnen en willen in Q4 opnieuw geld ophalen. Als bedrijf hebben we stappen gezet en ik ben benieuwd hoe financiers daar op reageren. Natuurlijk hoop ik weer goede adviezen te krijgen en interessante connecties op te doen.”

Twijfelaars adviseert Wolbrink vooral niet te lang na te denken. “Het gaat niet alleen over geld. De gesprekken die je voert en de inhoudelijke sessies op het podium zijn heel leerzaam en geven je een goed beeld van waar je als bedrijf staat.”

Save the date

Kijk je ernaar uit om op een laagdrempelige manier meer dan 30 investeerders of meer dan 100 startups te ontmoeten? Zorg dan dat je 28 november bij LSH Capital Match 2024 bent. Als je je aanmeldt voor de Board Update nieuwsbrief en ons volgt via LinkedIn dan hoor je het zodra de inschrijving is geopend.

Organisatoren van het LSH Capital Match event zijn ROM InWest en Amsterdam Economic Board, in samenwerking met Health & Innovation District Amsterdam, Sanquin, UMC Amsterdam, Universiteit van Amsterdam, Vrije Universiteit Amsterdam, Health~Holland en Rabobank.

Tekst: Mirjam Streefkerk

2 juli 2024

Meer weten over

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten