Matchmaking voor de toekomst van gezondheid

De regio Amsterdam heeft een enorme hoeveelheid kennis en ondernemersgeest op het gebied van Life Sciences & Health, die innovatie en maatschappelijke impact creëren. Wanneer gezondheidsinnovaties goed toepasbaar en verkoopbaar zijn, draagt dat bij aan betere, betaalbare zorg.

Het omzetten van innovaties in waardevolle, verhandelbare ‘producten’ is van cruciaal belang nu de bevolking vergrijst, er een tekort is aan personeel en de kosten van de gezondheidszorg stijgen. We moeten zorgen voor meer gelijkheid in gezondheid, met hetzelfde aantal gezonde jaren voor iedereen.

LSH Capital Match bannerSuccesvolle fondsenwerving

ROM InWest, Amsterdam Economic Board en Startup Village Amsterdam sloegen de handen ineen om dit ecosysteem te ondersteunen en organiseerden op 30 november een baanbrekend regionaal Capital Match event. Zij brachten investeerders in contact met startups en scaleups, lieten succesvolle fondsenwervingstransacties zien en er was een workshop voor onderzoekers met startup-ambities.

Een mooi voorbeeld van een bredere samenwerking op het gebied van Impact en Ondernemerschap, samen met Rabobank, Universiteit van Amsterdam, Vrije Universiteit Amsterdam en Amsterdam UMC, met ondersteuning van StartupAmsterdam en in samenwerking met Invest-NL, Amsterdam AI en Innovatiefonds Noord-Holland.

Sterk LSH-ecosysteem

Laat ons weten wat jij kunt doen om het LSH-ecosysteem te versterken. Neem contact op met Gerty Holla of Linze Rijswijk.

Bekijk de Engelstalige versie van dit artikel en lees hier het interview van Silicon Canals met Gerty en Linze.

7 december 2023

Meer weten over

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten