Innovaties nodig voor transitie naar duurzame digitale infrastructuur

Maar liefst 90% van de Nederlanders gebruikt dagelijks internet. We willen allemaal blijven netflixen, muziek streamen, zoomen en appen. Hierdoor groeit de hoeveelheid gebruikte data – mogelijk tot wel twintig keer zo veel in 2030. Nu al zijn steeds groter wordende datacenters steeds moeilijker inpasbaar in het energiesysteem en landschap. Ook kritieke materialen worden steeds schaarser.

Tegelijkertijd wil Nederland de digitale koppositie en uitstekend werkende digitale infrastructuur blijven behouden. De transitie naar een duurzame digitale infrastructuur is niet langer wenselijk. Het is noodzakelijk. Innovatieve oplossingen zijn daarbij essentieel.

Bekijk hier de complete infographic.

Steek je hand op

Wil je meewerken aan een duurzame digitale infrastructuur? Ben je bezig met een innovatie op dit gebied? Heb je ideeën of technologieën die onderdeel kunnen zijn van de aanpak? Steek dan je hand op en neem contact op met Marjolein Bot, Lead Energie bij de Board.

Meer informatie

Lees meer over LEAP’s Technology trends en scenario’s – een overzicht van oplossingen die impact hebben op het toenemende energieverbruik door dataverkeer.

 

Infographic: Paul van Elk

#slimgroengezond

Wil je ons laatste nieuws en de aankomende (online) evenementen ontvangen? Volg ons op Twitter en LinkedIn en meld je aan voor onze maandelijkse Board Update.