TomTom: ‘Iedereen met een beetje talent voor programmeren is welkom.’

De coronacrisis raakt Amsterdam hard. De stad is een virushaard, de economie en de bevolking krimpen, de maatschappelijke gevolgen zijn enorm. TomTom-directeur Harold Goddijn: ‘Het kosmopolitische karakter van Amsterdam komt weer terug.’

“De overheid moet serieus werk maken van omscholing, vooral van mensen die nu hun baan kwijtraken en niet klaar zijn voor werk in een sector die wel goed draait. Is het mogelijk om een kok om te scholen tot softwareontwikkelaar bij TomTom? “Ja,” zegt Goddijn. “Dat doen we ook.” Zijn vrouw Corinne Vigreux, een van de oprichters van TomTom, zette Codam op, een programmeeropleiding op het Marineterrein, die veel Amsterdammers omschoolt. “Taxichauffeurs, antropologen, iedereen met een beetje talent voor programmeren is welkom.”

Klik hier voor het volledige artikel op Parool.nl

TomTom en de Board

TomTom is lid van de Network Council van de Amsterdam Economic Board en partner van TechConnect. Dat is hét actieprogramma dat 50.000 extra mensen uit ondervertegenwoordigde doelgroepen de tech-arbeidsmarkt laat bestormen.

Corinne Vigreux is mede-oprichter van TomTom en oprichter van Codam.

Omscholen van techtalent

Bij Amsterdam Economic Board zetten we via TechConnect in op het omscholen van talent richting tech. De nadruk ligt op triple-helix: op die manier werken overheden, bedrijven en kennisinstellingen samen aan de arbeidsmarkt van de toekomst. Lees meer.

MRA Green Deal

Door een gezamenlijke aanpak van de duurzaamheidsambities moet een sneller herstel van de economie van de Metropool Amsterdam mogelijk worden gemaakt en tegelijk de economie en arbeidsmarkt van de toekomst worden versterkt. Dat doen we in de Metropool Amsterdam middels de MRA Green Deal, samen met kennisinstellingen, bedrijven en overheden. Ook hier wordt volop ingezet op banen: op omscholen van talent en groene banen. Lees meer.

21 september 2020

Meer weten over

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten