Hacking Health Amsterdam 2020 gaat door!

10, 11, en 12 september hacking health hackathon in hybridevorm

De regio Amsterdam wil dat alle inwoners er in 2025 twee gezonde levensjaren bij hebben. Dit prachtige doel is alleen bereikbaar door de gezondheid en zorg in de stad te verbeteren. Professionals uit zorg en welzijn, onderzoekers en andere creatieve denkers in de regio hebben net als patiënten vaak goede ideeën over hoe de zorg en gezondheid beter kunnen. Meestal blijft het echter bij een idee. Van 10 t/m 12 september gaan we daar samen verandering in brengen. Dan organiseren SIGRA en de Amsterdam Economic Board samen de tweede editie van Hacking Health Amsterdam.

Op 10, 11, en 12 september zal de hackathon in hybride vorm (deels online, deels fysiek op locatie in Amsterdam) doorgaan. Uiteraard is een goede gezondheid voor alle inwoners van de Amsterdam Metropoolregio, wederom het doel van de Health Hackathon! Op zondagochtend 13 september vindt de digitale finale plaats. We gaan er, op basis van de huidige omstandigheden, vanuit dat de situatie met Covid-19 deze hybride vorm in september toelaat.

Heb jij een idee waar de teams tijdens de hackathon aan kunnen werken?

In  de komende periode worden verschillende bijeenkomsten bij zorgorganisaties en samen met Cliëntenbelang Amsterdam georganiseerd. Hier worden problemen, ideeën en zorgdromen opgehaald. Met hulp van van Hacking Health Amsterdam maak je pitches tijdens meet-ups. Meld je ideeën of uitdagingen hier aan.

Globaal programma Hacking Health Amsterdam

Het programma
Achter de schermen werken we met het HHA team hard aan de exacte invulling van deze hybride hackathon. Want ook dit jaar streven wij er weer naar om van Hacking Health Amsterdam een groot succes te maken, op een corona-proof manier! Uiteraard vind je de exacte invulling van het programma op deze site zodra deze  duidelijk is. Bekijk het globale programma hier.

Wat we al weten:
• De hackathon start op donderdag 10 september om 17.00u met de opening. De hackers kiezen aan welk probleem/ knelpunt zij tijdens de hackathon willen bijdragen.

• Vrijdag 11 en zaterdag 12 september zijn twee ‘hack-dagen’ waarin je als team samenwerkt aan een oplossing.

• We splitsen de 100 deelnemers op in 2 groepen waarbij iedere groep uit ongeveer 8 teams bestaat. Groep A werkt op zaterdag en zondag van 9.00 – 15.00 uur in Broedplaats Contact onder bezielende begeleiding van het HHA-team. Groep B werkt op zaterdag en zondag van 16.00- 22.00 uur in Broedplaats Contact onder dezelfde bezielende begeleiding van het HHA-team. In de tijd dat je niet op de Broedplaats aan het hacken bent, kun je elders in de stad in overleg met je team doorwerken. Waar en hoe precies werken wij nog verder uit. Ook dan wordt je begeleidt door het HHA-team waarschijnlijk via online kanalen.

• Zondagochtend van 11.00 – 13.00u vindt de digitale finale plaats. Degene die jullie oplossing gaat pitchen aan de jury zal dit op Broedplaats Contact doen. De rest van de teamgenoten en andere geïnteresseerden kunnen online meekijken. De finale wordt gestreamd.

Meld je aan!

We zijn weer vol energie bezig met de voorbereidingen voor september! De plekken blijven voor iedereen die zich al heeft aangemeld gereserveerd, je hebt inmiddels een mail ontvangen om je eelname opnieuw te bevestigen. Nog niet aangemeld? Je kan je nog steeds aanmelden met een pitch of als hacker.

Heb je vragen, kijk dan of jouw vraag tussen de veel gestelde vragen staat. Staat jouw vraag er niet bij, mail die dan naar amsterdam@dutchhackinghealth.nl.

Impressie Hacking Health 2019